ENERGI

Kraftkrise eller politikerkraft?

Messearrangørene av Elkraft og Energi 2003 regner med å sjokkåpne tirsdag 9. september.

Sist vinters kraftsituasjon og kraftpriser danner rammen for åpningskonferansen.

Under vignetten "Mer Kraft - Mindre Politikk! - Besvergelser og muligheter " skal kommende sesongs kraftsituasjon og prising brettes ut. Foreløpig er ikke alle innledere og debattanter på plass.

Arrangørene har nå konferanseprogrammet klart og er fornøyd med egen innsats.

- Vi har mange spennende temaer og vi har mange flinke foredragsholdere, sier generalsekretær Per Lund-Mathiesen i Norsk Elektroteknisk Forening (NEF).

Han har jobbet tett med Bjørn Olsen i Norges Ingeniørorganisasjon (NITO) og Ketill Børge Ask i Norske Sivilingeniørers Forening (NIF) for å lage et variert og innholdsrikt konferanseprogram som går samtidig med messen.

Blant annet trekker arrangørene på krefter utenfor egne rekker. Blant dem er EL & IT Forbundet og Norsk Elektroteknisk Komité (NEK). I tillegg skal Lars Thue fra BI snakke om norsk elforsyning i fortid og framtid.

Tidligere energiverksjef Jon Tveit i Energiselskapet Asker og Bærum skal fortelle om overføring av kraften fra kraftverk til komfyr.

Kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen fra Statnett har tatt utfordringen om å si noen bevingede ord om energi- og effektbehov i dag og i fremtiden.

Alternative og fornybare energiformer står på dagsorden andre dag av konferansen. Norsk Hydro skal fortelle om sitt hydrogensamfunn, mens forskere forteller om andre prosjekter.

Praktiske problemstillinger - råd og dåd - tas også opp i de ulike deler av konferanseprogrammet i løpet av tre dager. Onsdag 10. lokkes det med båttur.

Elkraft og Energi 2003 arrangeres på Exporamasenteret på Hellerudsletta utenfor Oslo fra 9. - 11. september.

Les hele konferanseprogrammet her

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.