ENERGI

Kraftig resultatfall for Equinor

Forventer fortsatt svingninger i markedet fremover.

Konsernsjef i Equinor Eldar Sætre konstaterer at resultatet i andre kvartal ble preget av koronapandemien.
Konsernsjef i Equinor Eldar Sætre konstaterer at resultatet i andre kvartal ble preget av koronapandemien. Foto: Arne Reidar Mortensen, Equinor
24. juli 2020 - 07:19

Det kraftige fallet i oljeprisen og lave gasspriser førte til et svekket resultat for Equinor i andre kvartal. Konsernsjefen forventer fortsatt uro framover.

– Våre finansielle resultater for andre kvartal ble påvirket av svært lave realiserte olje- og gasspriser på grunn av covid-19-pandemien, men også av sterke resultater fra tradingvirksomheten i volatile markeder. Vi ser nå en gradvis gjenåpning av samfunnet i noen deler av verden, mens andre regioner fremdeles er sterkt påvirket av pandemien, sier konsernsjef Eldar Sætre i forbindelse med framleggelsen av resultatene for andre kvartal i år.

Selskapet fikk et justert driftsresultat på 354 millioner dollar i andre kvartal i år – 1,7 milliarder lavere enn i samme periode i fjor. Overskuddet etter skatt er nesten halvert til 646 millioner dollar, fra 1,13 milliarder dollar i andre kvartal i fjor.

Det framgår av resultatframleggelsen til det norske energikonsernet torsdag morgen.

Usikre markedseffekter

– Vi forventer fortsatt svingninger i markedet fremover. De langsiktige markedseffektene av covid-19 er fortsatt usikre, med mulig lavere etterspørsel og reduserte investeringer i bransjen, sier Sætre.

Driftsresultatet var påvirket av nedskrivninger på 0,37 milliarder dollar, rundt 3,4 milliarder norske kroner, hovedsakelig knyttet til et gassprosesseringsanlegg i Norge og leting.

Vis mer

Equinor leverte en samlet egenproduksjon på 2,011 millioner fat oljeekvivalenter per dag i andre kvartal, på nivå med samme periode i 2019, med sterk vekst i væskeproduksjonen på norsk sokkel.

Justert for porteføljetransaksjoner og myndighetspålagte produksjonsbegrensninger, utgjør dette en produksjonsvekst på mer enn 4 prosent sammenlignet med andre kvartal 2019.

Ved utgangen av andre kvartal har Equinor fullført 15 letebrønner, hvorav 6 med drivverdige funn og to brønner under vurdering. Det pågikk boring i 17 brønner ved utgangen av kvartalet.

Equinor og BP inngikk i januar en bytteavtale, hvor Equinor overtok BPs andeler i havvindparken Empire Wind, mens BP overtok hele Beacon Wind-prosjektet i USA.
Les også

Equinor får bedre avtale for New York-prosjekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.