ENERGI

Kraftig resultatfall for Equinor – overskuddet mer enn halvert

Framtiden er usikker, ifølge konsernsjef Eldar Sætre.

Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor må tåle kraftige resultatfall som følge lave olje- og gasspriser.
Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor må tåle kraftige resultatfall som følge lave olje- og gasspriser. Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor
7. mai 2020 - 07:11

Det kraftige fallet i oljeprisen, samt lave gasspriser, påførte Equinor dramatisk svekkede resultater i første kvartal. Og framtiden er usikker, ifølge sjefen.

– Våre finansielle resultater i kvartalet var påvirket av lavere råvarepriser. Vi leverte imidlertid god operativ drift med rekordhøy produksjon og solid kontantstrøm under disse markedsforholdene, sier konsernsjef Eldar Sætre i forbindelse med framleggelsen av resultatene for første kvartal i år.

Equinor fikk et justert driftsresultat på 2,05 milliarder dollar i første kvartal i år – under halvparten av driftsresultatet i samme periode i fjor, på 4,19 milliarder dollar.

Overskudd etter skatt er redusert til 560 millioner dollar, fra snaut 1,54 milliarder dollar i første kvartal i fjor. Det framgår av resultatframleggelsen til det norske energikonsernet torsdag morgen.

Lavere priser for både væsker og gass påvirket driftsresultatet for kvartalet, opplyser Equinor.

Vis mer
Bell 525 er produsert av det amerikanske selskapet Bell. Selskapet produserer helikoptre globalt blant annet til offshore- og forsvarsindustrien.
Les også

Equinor sikrer nye helikoptre

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.