KARRIERE

Kraftig økning i søkingen

Universitetet i Oslo har ingen ledige studieplasser igjen. Men på restetorget er det fortsatt over 350 studier med ledige plasser.
Universitetet i Oslo har ingen ledige studieplasser igjen. Men på restetorget er det fortsatt over 350 studier med ledige plasser. Bilde: Dag Yngve Dahle
Stein Jarle Olsen
21. juli 2009 - 12:17

Finanskrisen har tydelig ført mange tilbake til skolebenken.

Flere søkere

Samordna Opptak (SO) melder nemlig om at de fikk inn 104.238 søkere til høyere studier under årets søkeprosess, langt høyere enn i fjor.

Av disse var 86.506 såkalte reelle søkere med dokumentasjon, og derav var 75.065 kvalifisert for minst ett studium, melder SO.

Les også:

Flere uten plass

Under hovedopptaket er det sendt ut 66.151 tilbud, og 43.155 (65 %) har fått tilbud om sitt høyest prioriterte studieønske.

Hele 8.914 søkere står fortsatt uten studieplass, snaut 2.300 flere enn i fjor. Det forklarer Samordna Opptak med de høye søkertallene i år.

Fortsatt ledige

Disse kan enten velge å stå på venteliste til studier de allerede har søkt på, eller forsøke seg på andre studier på restetorget.

Der er det fortsatt 368 studier med ledige plasser.

Les også: De hardeste teknostudiene

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.