MOBIL

Kraftig Nokia-nedgang i Q1

Nokia løy ikke da de varslet røde tall.

19. apr. 2012 - 19:25

Nokia har allerede varslet at det vil bli stygge tall i kvartalsresultatene for første og andre kvartal i år, og dette ble bekreftet da produsenten i dag la frem tallene for første kvartal.

Fra januar til og med mars ble det solgt 11,9 millioner smarttelefoner, altså modeller som kjører på Symbian, Windows Phone og Meego. I samme periode i fjor ble det solgt 24,2 millioner smarttelefoner, noe som tilsvarer en nedgang på 51 prosent i dette segmentet.

Tallene for ikke-smarte telefoner er ikke like stygge, men også her er det rødt, med 70,84 millioner solgte enheter mot 84,3 millioner i fjor. Dette tilsvarer en nedgang på 16 prosent.

Omveltninger og økt konkurranse

Nokia-sjef Stephen Elop forklarer nedgangen med at selskapet er i en betydelig omstillingsfase når de nå går fra å satse på Symbian til å satse på Windows Phone, midt i den hurtige utviklingen i mobilmarkedet.

Han påpeker også at konkurransen har økt i den lavere delen av prissegmentet, som i flere år har vært dominert av Nokia.

Elop kan ellers melde om blandet mottakelse av produsentens Lumia-telefoner. I USA har de solgt mer enn forventet, mens markeder som Storbritannia og flere andre steder i Europa har vært mer lunkne.

Dersom du vil ha alle detaljene kan du sjekke ut kvartalsresultatene i sin helhet hos Nokia.

Kilde: Nokia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.