NOTRE-DAME

Kraftig blyforurensning rundt Notre-Dame etter brannen

Nivåene er mer enn 30 ganger høyere enn anbefalt nivå.

Katedralens tak var laget av hundrevis av tonn med blyplater lagt ut over et rammeverk i tre.
Katedralens tak var laget av hundrevis av tonn med blyplater lagt ut over et rammeverk i tre. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/NTB Scanpix
9. mai 2019 - 19:18
Les også

Det smeltede taket på Notre-Dame har ført til ekstremt høye blynivåer på plassen utenfor katedralen og veiene i nærheten.

Politiet i Paris opplyser at blynivået er målt til mellom 10 og 20 gram per kilo jord, mellom 32 og 65 ganger over det anbefalte nivået fra franske helsemyndigheter. Områdene nærmest katedralen er for tiden sperret av.

I torsdagens uttalelse skriver politiet at hovedfaren er blystøv som kan legge seg på overflatene i nærliggende hjem og forretningsbygg. For å hindre blyforgiftning anbefaler myndighetene grundig vask av boligene i området med klut, og at barn og gravide kvinner vasker hendene ofte.

Les også

Katedralens tak var laget av hundrevis av tonn med blyplater lagt ut over et rammeverk i tre. Store deler av blyet i taket både på hoveddelen av katedralen og kirkespiret som kollapset, smeltet under brannen og ble spredt i nærområdet.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.