TRAFIKKULYKKER

Koronaviruset til tross: Like mange døde i årets mars-trafikk som i fjor

Ingen «koronaeffekt» i ulykkesstatistikken.

Det er atskillig mindre trafikk i de store byene som følge av koronaepidemien. Likevel mistet like mange trafikanter livet i mars i år som i fjor.
Det er atskillig mindre trafikk i de store byene som følge av koronaepidemien. Likevel mistet like mange trafikanter livet i mars i år som i fjor. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad/NTB Scanpix
1. apr. 2020 - 08:50

I mars mistet sju personer livet på norske veier. Det er like mange som i mars i fjor. Trygg Trafikk ser ingen «korona-effekt» som følge av mindre trafikk.

Fire mistet livet i møteulykker, mens tre døde i singelulykker. Alle var menn.

Koronaepidemien har ført at trafikken i de store byene er redusert med nær 40 prosent i forhold til ukene i forkant. Det har likevel ikke påvirket dødstallene i trafikken.

– De alvorligste ulykkene har ofte sammenheng med høy fart, rus og manglende oppmerksomhet. Det kan faktisk hende at disse risikofaktorene blir mer fremtredende når trafikkmengden blir mindre, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Ligger an til flere trafikkdrepte

Fire av de omkomne var bilførere, én var passasjer, mens to var syklister.

I første kvartal har til sammen 24 personer mistet livet langs norske veier. Det er åtte flere enn i samme periode i fjor. 20 menn og fire kvinner har omkommet i trafikken så langt i år.

– Tallene for 2020 er så langt alvorlig høye, og vi må jobbe hardt for at ulykkestallene skal bli lavere enn i 2019. Det krever innsats fra alle aktører og bevissthet hos alle trafikanter, påpeker Johansen.

Fra mai kan ikke lenger elbilsjåfører kjører lovlig i kollektivfeltet på E18 i Asker og Bærum, på grunn av oppgradering og rehabilitering av to tunneler i Oslo.
Les også

Elbilene kastes ut av kollektivfeltet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.