PROSJEKTER

Korona-viruset: Ryfast-åpningen utsatt på ubestemt tid

Vegtrafikksentralen har redusert bemanning på grunn av viruset. Vegvesenet må utsette åpningen av Eiganes- og Hundvågtunnelen.

Dronefoto fra Hundvåg i august 2019.
Dronefoto fra Hundvåg i august 2019. Foto: Statens vegvesen
16. mars 2020 - 17:48

Åpningen av det nye veianlegget er allerede utsatt noen ganger. Nå er den utsatt på ubestemt tid.

Planen var at samferdselsminister Knut Arild Hareide skulle åpne Ryfast 30. mars klokken 12, men nå må åpningen utsettes på ubestemt tid. Årsaken er at Vegtrafikksentralen (VTS) i Bergen har redusert bemanning, da flere ansatte er i karantene på grunn av koronaviruset, melder Ryfast-prosjektets Facebook-side.

– Vegtrafikksentralen i Bergen har ansatte som er i karantene og andre som på grunn av koronaviruset er forhindret fra å gå på jobb. Det gjør at de som er på vakt på VTS-sentralen må prioritere å ha kontroll på eksisterende veier og tunneler i regionen. Operatørene er derfor forhindret i å delta på opplæringen og sikkerhetstestingen, sier prosjektleder for Ryfast, Gunnar Eiterjord, på siden.

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen beklager at bilistene i Stavanger og Ryfylke må vente på at de to nye tunnelene skal åpne, men han presiserer at Vegvesenet gjør det de kan for at forsinkelsen skal være så kort som mulig.

– Sikkerheten er det aller viktigste, og derfor er vi helt avhengige av at operatørene i Bergen deltar når tunnelene skal testes og sikkerhetsgodkjennes. Koronaviruset har skapt utfordringer for oss alle, og vi i Vegvesenet er også berørt, sier Davik, som presiserer at ingen ansatte på Vegtrafikksentralen har testet positivt for korona.

Ryfylketunnelen - den største delen av hele prosjektet- åpnet 30. desember i fjor.

 

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.