KORONA-VIRUSET

Korona-viruset: E18 Varoddbrua og E18 Vålerengtunnelen er berørt

All fysisk møtevirksomhet ved Vegvesenets anlegg stopper.

E18 Varoddbrua i Kristiansand.
E18 Varoddbrua i Kristiansand. Foto: Statens vegvesen
15. mars 2020 - 10:57

Koronaviruset påvirker anleggsvirksomheten til Statens vegvesen, skrev etaten i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Som følge av det som nå skjer kommer vi til å redusere vår tilstedeværelse på prosjektanleggene, og følger situasjonen tett sammen med entreprenørene, sier Kjell Inge Davik, direktør for utbyggingsdivisjonen i Statens vegvesen, i meldingen.

Han viser til at divisjonen har ansvaret for en rekke store og små vegprosjekt rundt om i landet.

11. mars meldte Veier24 at flere medarbeidere i Vegvesenet var satt i hjemmekarantene, og at en medarbeider var testet positivt for Korona-smitte.

Kjell Inge Davik sier videre i meldingen: – Vi har to anlegg der aktiviteten stopper eller reduseres betraktelig, og derfor følger vi nå situasjonen for pågående anlegg time for time. Det er iverksatt rutiner for å unngå fysisk kontakt på anleggene, blant annet opphører all fysisk møtevirksomhet og vi følger selvsagt folkehelseinstituttets hygieneråd. Videre intensiveres renholdet i våre lokaler. Byggherrepersonell som kan jobbe fra hjemmekontor skal gjøre det, og dersom våre anleggskontor ikke kan oppfattes som sikker sone, vil vi stenge ned og sende ansatte hjem. Anleggskontorene er nå stengt for besøk av andre enn tilsatte, sier Davik.

Statens vegvesen har tett dialog med sine entreprenører for å unngå spredningsrisiko. Entreprenørene følger gjeldende hygieneråd og gjør spesifikke vurderinger på sine anlegg med store boligrigger.

– I tillegg jobber Statens vegvesen med å avdekke om det er behov for å iverksette tiltak for å ivareta sikkerheten for trafikanter, publikum og andre som blir berørt, dersom anleggsarbeidet må stenge ned en periode, sier utbyggingsdirektøren.

Utbyggingen av E18 Vestkorridoren mellom Oslo og Bærum er godt i gang. Her sett fra Lysaker, mot Ramstadsletta.
Les også

E18 Vestkorridoren: Forenklet lokk skal kutte kostnadene

Disse to anleggene er nå berørt

Vegvesenets anlegg med svært redusert aktivitet er E18 Vålerengtunnelen og bruarbeidene på E18 Varoddbrua.

Om Varoddbrua: Facebook-siden til Vegvesenets prosjektet E18/E39 Kristiansand melder følgende: «Vår hovedentreprenør PNC Norge har varslet at det meste av anleggsarbeider i bruprosjektet E18 Varoddbrua nå stanser opp som følge av den spesielle smittesituasjonen vi står overfor med koronaviruset.

De aller fleste arbeidere hos PNC og deres underleverandører blir flydd inn fra Europa, og på grunn av regelen om 14 dagers karantene er det ikke mulig å opprettholde produksjonen. Det vil imidlertid være noen mindre anleggsarbeider som vil pågå utenfor selve brua, men arbeider på selve brua stanses opp til situasjonen er nærmere avklart,» heter det hos prosjektet.

– En annen konsekvens av Koronaviruset er vi utsetter fristen for entreprisen E16 Bjørum-Skaret og trekker anbudet på E16 Kvamskleiva. Det vil bli lyst ut igjen senere, sier Davik.

 

Ulykke på E18 i Holmestrand 18. januar 2023.
Les også

Mistet veigrepet i 160 km/t: Mener ambulansen kjørte for fort

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.