INDUSTRI

Kontraktsrekord for Lista vindpark

BYGGER LISTA: Siemens har inngått den største turbinkontrakten i Norge, og leverer 31 turbiner til det som blir Norges nest største vindpark.
BYGGER LISTA: Siemens har inngått den største turbinkontrakten i Norge, og leverer 31 turbiner til det som blir Norges nest største vindpark. Bilde: Siemens
Jannicke Nilsen
10. mai 2011 - 10:42

Lista Vindkraftverk AS, som eies av Fred. Olsen Renewables, har bestilt 31 vindturbiner fra Siemens med en effekt på 2,3 MW.

Avtalen har en samlet verdi på om lag 600 millioner kroner, inkludert en serviceavtale over fem år for vindturbinene.

Største i Norge

Dette er den største turbinkontrakten Siemens har inngått i Norge, og vil ifølge selskapet sikre dem en markedsandel på 60 prosent i det norske markedet.

I tillegg til leveransen av vindturbinene med serviceavtale, har også Siemens fått avtalen på bygging av elektrisk infrastruktur som skal koble vindparken med det sentrale elektriske nettet.

Kontrakten er inngått med Veidekke, som har totalansvaret for bygging av infrastruktur på Lista.

Les også:

Mehuken får radarvarsling

Nest størst

Lista vindpark får en totaleffekt på 71,3 MW og skal i et år med normale vindforhold produsere nok kraft til å forsyne 12.000 husstander med elektrisitet.

Dermed blir Lista Norges nest største vindpark etter Smøla vindpark i Møre- og Romsdal.

Smøla vindpark, som eies av Statkraft, har til sammenligning effekt på 150 MW med en gjennomsnittlig årsproduksjon på 450 GWh.

Første i Norge

Lista blir også Fred. OIsens første realiserte vindpark i Norge, som har flere landbaserte vindkraftanlegg i drift i Skotland, Irland og Sverige.

Fred. Olsen Selskapet har erfaringer med Siemens-turbiner fra Skotland. Det er en av grunnene til at Siemens nå blir valgt som turbinleverandør.

– Dermed kan vi utnytte den erfaring og kompetanse vi har bygd opp gjennom et langt og godt samarbeid med Siemens om installasjon og vedlikehold av disse vindturbinene, sier administrerende direktør Torger Lien i Fred Olsen Renewables.

Les også: Hva Lista forteller oss

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.