FORUM

Kontakt mellom næringslivet og studenter

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
29. jan. 2005 - 03:06

Virkeligheten er nok ikke fult så ille som Pettersen skriver. En del bedrifter er flinke til å holde kontakten med studentene. Det er imidlertid altfor mange bedrifter som ikke ser nytten av en slik kontakt. Et tettere samarbeid mellom en større del av næringslivet og studentene er helt klart noe begge parter vil tjene på. Studentene tjener på dette ved at de får en større innsikt i næringslivet. Bedriftene får " førstevalget" blant studentene fra NTNU. Ved å profilere seg overfor studentene ved hjelp av bedriftspresentasjoner eller lignende, blir de godt kjent blant studentene. Det er klart at studentene søker seg til bedrifter de har kjennskap til.

Ut fra Pettersens innlegg kan det virke som om det er gjennom dem bedriftspresentasjoner arrangeres. Her trengs det en klargjøring. De forskjellige linjeforeningene arrangerer bedriftspresentasjoner for sine studenter. Det finnes organisasjoner som arrangerer for flere enn bare studentene som tilhører linjen(e) de representerer, men dette er en sannhet med modifikasjoner. Studenter fra andre linjer har da tilgang til presentasjonen, men det er ingen informasjonskanaler for å informere alle studentene om dette. Resultatet blir at få studenter fra andre linjer møter opp. Det er de forskjellige linjeforeningene som er eksperter på sine studenter. Den beste måten å komme i kontakt med NTNU-studenter på er derfor å kontakte linjeforeningen som representerer studentene man er ute etter.

De fleste linjeforeningene er også åpne for samarbeid med andre linjeforeninger. Et slikt samarbeid er en bedre måte å holde en presentasjon på enn via en organisasjon som "har åpent for alle". Samarbeidet sørger for at oppmøtte studenter er jevnt fordelt over linjene, og at alle studentene i målgruppen får den samme gode informasjonen på forhånd.

Teknologiporten, der Pettersen er leder, representerer sine linjer. Abakus Bedriftskomité ( bedkom@abakus.ntnu.no) representererstudentene på Datateknikk og Kommunikasjonsteknologi. De forskjellige linjeforeningene har kontaktinformasjon på sine websider.

Øystein Ellingbø

Leder for Abakus Bedriftskomité

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.