NYTT OM NAVN

Konsernsjef Per Kristian Jacobsen slutter i Norconsult

Nå er jakten på ny toppsjef i gang.

Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef mot slutten av 2020.
Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef mot slutten av 2020. Foto: Thomas Brun / NTB
12. jan. 2020 - 22:12

Rett før jul ble det kjent at konsernsjef Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef mot slutten av 2020.

– Det er en tid for alt. Norconsult har vært en sentral del av livet mitt i 15 år. Når 2020 går mot slutten har jeg vært konsernsjef nær syv år, i tillegg til åtte år som styreleder. Norconsult er i dag midt i strategiperioden 2019 til 2021, og når strategi for neste periode skal utarbeides i 2021 er det en fordel at en ny konsernsjef leder dette arbeidet, sier Jacobsen i en pressemelding.

Styreleder Roar Engeland er svært tilfreds med selskapets utvikling under Per Kristian Jacobsens ledelse. 

Vis mer

– Under ledelse av Jacobsen har Norconsult levert rekordresultater og i tillegg vist en unik evne til å levere fremragende ingeniørarbeid, utvikle avansert teknologi, moderne samarbeidsformer og gjennomføre svært krevende prosjekter. Selskapet er nå godt rustet for et lederskifte, ikke minst takket være Per Kristian, sier Engeland i meldingen.

Styret vil starte prosessen med å finne ny konsernsjef på nyåret, med mål om å finne en arvtager før 2021.

Både andelen og antallet selvdød oppdrettsfisk øker. I enkelte regioner døde hver fjerde fisk før slakt i fjor. Bildet er fra en dødfiskoppsamler i det lukkede anlegget Fishglobe i Rogaland.
Les også

Skulle snu dyster statistikk: – Går ikke så fort som vi skulle ønsket

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.