INDUSTRI

Kongsberg trenger 40 nye rakettforskere

Etterlyser noen av landets skarpeste.

De kommende to årene skal det forberedes integrasjon av JSM på F-35.
De kommende to årene skal det forberedes integrasjon av JSM på F-35. Foto: KDA
16. mai 2013 - 20:12

Kongsberg Defence Systems (KDS) har allerede over 150 utviklere som jobber med missiler. I løpet av tidlig høst er målet å være 200.

– Vi er på utkikk etter 40 av landets beste hoder til å bedrive «rocket science», sier Petter Helgesen.

Han er utviklingssjef for missilsystemer i KDS og en av få som kan si «rakettforskning» uten at det er i overført betydning.

Les også: Norge kan ha 20 års forsprang med dette missilet

JSM-utvikling

Kongsberg er i ferd med å levere NSM-missilet til det norske og polske sjøforsvaret. Det er fremdeles en del oppfølging av teknisk personell på dette prosjektet. I tillegg videreutvikles fortsatt Pingvin-missilet.

– Det som er den utløsende faktoren for at vi nå trenger så mange nye folk, er utviklingen på JSM-missilet. Vi har en eksisterende utviklingskontrakt og regner med at den norske stat snarlig setter ut en ny. I tillegg har USA besluttet at JSM skal integreres på F-35. Dette er et stort utviklingsløp, sier Helgesen.

Missilsystemer er komplekse og utviklingen av dem er i høyeste grad tverrfaglig. Selskapet har derfor behov for folk fra en rekke fagfelt.

– Vi er også ute etter noen med operativ erfaring for forsvarssiden, men i utgangspunktet er det ingeniører og sivilingeniører vi trenger, opplyser Helgesen.

NSM-skrog med autoklaver i bakgrunnen inne på Kongsbergs komposittfabrikk.
– Vi er også ute etter noen med operativ erfaring for forsvarssiden, men i utgangspunktet er det ingeniører og sivilingeniører vi trenger, opplyser Helgesen.NSM-skrog med autoklaver i bakgrunnen inne på Kongsbergs komposittfabrikk. Per Erlien Dalløkken

Les også: Her er F-35 med JSM under vingen

Pingvin

NSM er nylig blitt operativt, mens JSM fortsatt er et år eller to fra første testslipp. Men hva er det som fortsatt må gjøres på 40 år gamle Pingvin?

– Dette er det mest avanserte sjømålsmissilet som kan leveres fra amerikanske marinehelikoptre, og det er stor internasjonal interesse  Derfor behøves det programvareoppdateringer, sier Helgesen.

Les også:

Her smeller Norges nye supervåpen  

Har nesten ikke fått en F-35-kontrakt på tre år

– F-35 er det beste flyet som er laget  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.