INDUSTRI

Kongsberg Gruppen styrker resultatet: - Vi har noen hektiske år foran oss

Har en ordrereserve på 16,42 milliarder kroner.

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen sier selskapet står foran noen hektiske år.
Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen sier selskapet står foran noen hektiske år. Foto: NTB Scanpix
24. aug. 2018 - 08:36

Omsetningen i andre kvartal falt fra 3,7 til 3,5 milliarder kroner for Kongsberg Gruppen. Samtidig økte resultatet før skatt fra 72 til 114 millioner kroner.

Det statlig kontrollerte selskapet økte ordreinngangen med 5,3 milliarder kroner i løpet av andre kvartal, skriver selskapet i en børsmelding fredag morgen. Det gir en total ordrereserve på 16,42 milliarder.

- Midlertidig fall

Selskapet beskriver fallet i omsetning som midlertidig ettersom ett prosjekt med amerikanske Raytheon nå er i avslutningsfasen, mens to andre prosjekter med samme partner er helt i oppstartsfasen.

– Driftsresultatet (EBITDA) er påvirket av ekstrakostnader knyttet til ett enkeltprosjekt i Kongsberg Maritime på 50 millioner kroner, samt fusjons- og oppkjøpskostnader på til sammen 79 millioner kroner, skriver selskapet i meldingen.

Vis mer

Kjøpte Rolls-Royce Commercial Marine

I juli ble det kjent at Kongsberg Gruppen har inngått avtale om å kjøpe Rolls-Royce Commercial Marine, verdsatt til 5,3 milliarder kroner. Staten har lovet et bidrag på 2,5 milliarder til dette kjøpet.

– Vi har noen hektiske år foran oss, nye posisjoner skal sikres, kontrakter skal vinnes og leveres, og oppkjøp skal sluttføres og deretter integreres. Jeg er trygg på at vi er godt rustet og klare til å ta fatt på dette,» sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.