Kongsberg Automotive flytter hovedkontoret til Norge

Bildelsprodusenten Kongsberg Automotive har besluttet å flytte hovedkontoret til Norge fra Sveits.

Kongsberg Automotive-sjef Linda Nyquist-Evenrud sier hun ser fram til å flytte selskapet hjem.
Kongsberg Automotive-sjef Linda Nyquist-Evenrud sier hun ser fram til å flytte selskapet hjem. Foto: Kongsberg Automotive
13. mai 2024 - 07:08

Kongsberg Automotive har siden 2017 hatt hovedkontor i Zürich i Sveits. Kontoret i Sveits vil fungere som selskapets finansielle senter, melder selskapet i en pressemelding.

– I tråd med endringer i selskapets strategiske kurs har styret, konsernsjef og øverste ledelse besluttet å flytte hovedkontoret hjem til Norge, opplyser konsernsjef Linda Nyquist-Evenrud i Kongsberg Automotive.

– Selv om vi i dag har produksjonsanlegg og kontorer verden over, var det på Kongsberg det hele startet på 1950-tallet. Nå ser vi fram til å flytte hjem igjen, sier hun.

Kongsberg Automotive ble grunnlagt i 1987, men produserte bildeler ved bildeldivisjonen ved tidligere Kongsberg Våpenfabrikk allerede i 1957. Selskapet har to fabrikker i Raufoss og Hvittingfoss, samt to teknologisentre i Raufoss og Kongsberg.

Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) sier hun er glad for at selskapet kommer hjem igjen fra Sveits.

– Vi er glade for alle spennende selskaper som velger å legge sitt hovedkontor til Norge og ønsker derfor Kongsberg Automotive hjertelig velkommen hjem igjen fra Sveits.

– Dette er nok et eksempel på at det er lønnsomt å drive næringsvirksomhet i Norge.

Birgitte Ringstad Vartdal er utdannet sivilingeniør innen fysikk og matematikk fra NTNU, og har en mastergrad i finansiell matematikk fra Herriot Watt University i Skottland.
Les også

Sivilingeniør i fysikk blir ny Statkraft-sjef

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.