KARRIERE

Kombinerer toppidrett og toppstudier

DOBBELT KARRIERE: Langrennsløperne på Team NTNU får støtte fra Halvard Hanevold, som selv er sivilingeniør.
DOBBELT KARRIERE: Langrennsløperne på Team NTNU får støtte fra Halvard Hanevold, som selv er sivilingeniør. Bilde: Eirik Lian
Ragnhild Lunner
29. nov. 2011 - 10:55

Årets Team NTNU består av fem kvinnelige og fem mannlige utøvere som kombinerer realfagsstudier på NTNU med en langrennskarriere på toppnivå.

Krav om studieprogresjon

Langrennsløperne skal trene 800 timer det kommende året for å kvalifisere seg til internasjonale konkurranser og en plass på landslaget.

Team NTNU inngår i Statoils talentsatsing, Morgendagens Helter, og er den første talentgruppen som satser på en dobbel karriere. Derfor møter studentene krav om 50 prosents studieprogresjon.

– Tilretteleggingen vi får gjennom Team NTNU er veldig viktig for både min idrettslige og akademiske utvikling. At vi i tillegg får knyttet kontakter til næringslivet, gjør opplegget spesielt verdifullt, sier langrennsløper på laget, og energi- og miljø-student, Øyvind Moen Fjeld.

Proff mentor

Med seg, om ikke laget så i alle fall ved siden av, har de nylig pensjonert skiskytter Halvard Hanevold, som selv er utdannet sivilingeniør fra NTNU.

– Som akademiker og tidligere toppidrettsutøver ser jeg på Team NTNU som et vinn-vinn-vinn-prosjekt. For studentene som får satset for fullt på to arenaer, for NTNU som får høyt motiverte studenter som også representerer universitetet utad og for Statoil som får arbeidet med talenter som passer med deres utviklingsfilosofi for ansatte, sier Hanevold.

– Selv om jeg møtte stor velvilje fra NTNU da jeg studerte, hadde et slikt opplegg vært kjærkomment for meg den gangen, sier han.

DOBBELTBOOKET: Studentene forbereder seg på mange timer i løypa og på lesesalen det kommende året
Satser på realfag STRAMMER HANSKENE: Morten Harjo Pettersen, Einar Askevold Ulsund og Eirik Telebond gjør seg klare for et år med mange timer i løypa og på lesesalen Eirik Lian

Satser på realfag

4 av lagmedlemmene studerer industriell økonomi. 2 satser på idrett- og bevegelsesvitenskap, mens andre lagmedlemmer studerer bygg og anlegg, marin teknologi, energi og miljø, og medisin.

– Det er mange institusjoner som legger til rette for å kombinere utdanning og satsing på idrett, men mange idrettsutøvere velger seg en “lett” utdanning. Det unike med Team NTNU er at dette er et krevende studie – noe av det vanskeligste man kan komme inn på, sier Hanevold.

Forskningsdirektør i Statoil, Karl Johnny Hersvik, mener studentene besitter leder-kvaliteter.

– De er høyt motiverte utøvere, som viser disiplin og effektivitet ved å satse på en karriere på to arenaer samtidig.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.