MOBIL

Kom i gang med Netflix på mobilen

Har du ikke fått deg Netflix enda? Da er det bare å sette i gang.

18. okt. 2012 - 21:27

Dersom du er det minste interessert i film og TV-serier, eller bare liker å lese nettaviser, tipper vi du har fått med deg alt oppstyret om Netflix de siste dagene.

Om spetakkelet skulle ha passert under radaren din kan vi oppsummere kjapt: Netflix er en innholdstjeneste som serverer deg et lass TV-serier og filmer, der du ved å betale en fast månedsavgift får tilgang til hele biblioteket.

Tjenesten har vokst seg enorm i USA, og nyheten er altså at den nå er tilgjengelig i Norge.

Vi skal ikke utdype mer om hva Netflix ér - det kan du heller lese mer om hos vår samarbeidspartner, Teknisk Ukeblad.


Slik kommer du i gang

Det vi skal fokusere på hos oss er hvordan du kommer i gang med Netflix på mobiltelefonen din. Og vi kan si med en gang at det er såpass enkelt at det er få grunner til å ikke teste appen ut - spesielt siden det er gratis den første måneden. Det tar bare noen minutter å få tilgang til for eksempel The Walking Dead på mobilen din.

1. Få deg abonnement

Det første du må gjøre er å opprette et Netflix-abonnement, noe du gjør ved å gå til www.netflix.no.

Her legger du inn personalia. Dette kan enten gjøres manuelt eller ved å hente informasjonen direkte fra Facebook-kontoen din. 

I tillegg kreves det at du legger inn kredittkortinformasjon. Dette må gjøres selv om du ikke har tenkt å bruke tjenesten etter gratisperioden. Om du ikke er interessert i å betale må du huske å kansellere abonnementet ditt før denne måneden er omme.Første gang du logger inn får du spørsmål om å dele innholdet du ser på med Facebook-vennene dine.

Før du kan ta i bruk Netflix på telefonen din trenger du en app. Netflix-appen finner du enten ved å søke på navnet i Windows Phone Marketplace, Google Play eller Apple App Store - eller ved å klikke på en av lenkene nedenfor.

Hent Netflix:

Når du har installert appen er det bare å åpne den, skrive inn kontoinformasjonen din og begynne å bla i innholdet.

NB! Dersom du valgte Facebook-alternativet da du opprettet kontoen er innloggingsdetaljene dine de samme som for å logge på Facebook.

I bruk

Da Netflix utviklet mobilutgaven av tjenesten sin var selskapet opptatt av å gjøre det så enkelt som mulig, noe de også har lykkes med. Her er du aldri mer enn et par trykk unna innholdet du leter etter.

Og det er sannsynligvis fokusen på brukervennligheten som er årsaken til at du knapt finner innstillingsmuligheter i Netflix-appen. Det eneste du kan forandre på er om telefonen får lov til å bruke mobilnettet eller kun wi-fi.

I tillegg kan du slå undertekster eller velge å få dem på et annet språk. Dette kan du kun gjøre mens filmen/TV-serien er i gang, ved å trykke på "snakkeboblen" i avspillingsvinduet (trykk først én gang på skjermen for å få denne frem).

Den samme snakkeboblen brukes forøvrig for å skifte språk på lydsporet i de filmene som har alternativer her.

Resten av innstillingene, som begrensning av hvilket innhold som kan vises (for eksempel maks aldersgrense), må du logge inn via en nettleser for å finne.

Problemfri streaming

Vi greide fint å streame innhold uten hakking på både iPhone 5 og Samsung Galaxy S III via mobilnettet,  men her er det viktig å ha i bakhodet hvor mye datatrafikk som faktisk går med - for det er snakk om vesentlig mer enn tilsvarende tjenester for musikk.

Vi spilte av nøyaktig ti minutter av tre forskjellige filmer og serier, og landet på 87, 55 og 52 MB.  Dette blir henholdsvis 522, 330 og 312 MB per time, så her svelger du fort unna kvoten din om du har et abonnement med begrensninger på datatrafikk.

LES OGSÅ: Disse abonnementene er best på datatrafikk

Det er uansett anbefalt å alltid bruke Wi-Fi der dette er mulig. Vår erfaring er at du i tillegg til å unngå datatrafikk i mobilnettet også slipper helt unna at videoene stopper opp for å "buffre", noe som vil skje i mobilnettet om du av en eller annen grunn får lavere hastighet mens du ser filmen. 

Flere brukere samtidig

Noe vi liker veldig godt med Netflix er at du kan bruke tjenesten på flere apparater samtidig. Vi kjørte uten problemer to filmer parallelt på hver sin telefon, men det ble stopp da vi prøvde å starte nummer tre på Xboxen.Familiemedlemmer som klager over filmen du kjører via Xboxen kan se sin egen på mindre skjerm.

Kommet for å bli

I løpet av det døgnet vi har hatt Netflix har vi rukket å bli imponert over hvor bra det fungerer. Vi har en sterk mistanke om at dataforbruket i Norge vil gjøre et heftig hopp de neste månedene. 

Og enda mer skal det bli - HBO knuser til med et tilsvarende konsept iløpet av den neste måneden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.