Klipper seg inn i ruinene

LETER FORTSATT: Brigadesjef Ståle Lindhardt i Oslo brann- og redningsetat forteller at det er en tung jobb redningsmannskapene har. Senere denne uken blir det avgjort hvor lenge de skal fortsette søket etter den siste omkomne. (Bilde: Mona Strande)
KAN GI TILGANG: Garasjen gikk under hele bygget i Fjelltunvegen 31 i Ålesund. Nå er den helt kollapset. Redningsmannskapene vil i kveld prøve å ta seg inn til 1. etasje gjennom åpningen i veggen til høyre i bildet. (Bilde: Mona Strande)
BROKK 90: Hjelvik Betongsaging AS benytter en Brokk 90 minirobot med saks til å klippe sund betong inn mot 1. etasje i rasblokka i Ålesund. (Bilde: BROKK.com)

Klokken 03.30 i natt er det tre uker siden boligblokka i Fjelltunvegen i Ålesund ble knust, da store bergblokker løsnet fra fjellsiden rett bak blokka.

Fire av fem omkomne er funnet i rasmassene, men den femte befinner seg fortsatt i ruinene i den sammenklemte 1. etasjen.

Maks 40 cm hulrom

– Vi må ta i bruk betongsaks for å prøve og få tilgang til første etasje fra baksiden av huset. Etasjen er så sammenklemt at det er mellom null og 40 centimeters rom der inne, derfor må vi komme oss inn bakfra for å se om takhøyden kan være større der, sier brigadesjef Ståle Lindhardt i Oslo brann- og redningsetat.

Stig Ove Hjelvik i Hjelvik Betongsaging AS forteller det er en minirobot av typen Brokk 90 med betongsaks som benyttes.

Må sikre med treklosser

2/3 av leiligheten er gjennomsøkt, og det er den siste delen de nå skal inn til. På grunn av den minimale tilgangen er det kun sikring med treklosser som nytter i 1. etasje.

Det videre søket vil avhenge av hva de finner av plass i den bakre delen av etasjen.

– Vi skal ha et møte senere denne uken om videre søk. For å klare det er vi avhengige av tilgang, men vi håper og tror vi skal få søkt gjennom det meste, sier Lindhardt.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå