IT

Kleppa vil ha DLD-kompromiss

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) frykter at datalagringsdirektivet kan legge stadig nye områder under seg på bekostning av personvernet. Tirsdag holdt hun seminar for både motstandere og tilhengere.
Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) frykter at datalagringsdirektivet kan legge stadig nye områder under seg på bekostning av personvernet. Tirsdag holdt hun seminar for både motstandere og tilhengere. Bilde: Scanpix
9. juni 2010 - 07:46

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) vil lage en egen, norsk variant av datalagringsdirektivet som skal sikre personvernet bedre og samtidig tilfredsstille politiets behov.

Mer regulert

Mens Ap og justisminister Knut Storberget kjemper for å få flertall på Stortinget for å implementere EUs datalagringsdirektiv, sier den ansvarlige statsråden for direktivet, Magnhild Meltveit Kleppa, at hun jobber for å droppe direktivet til fordel for ny, norsk lovgiving som skal regulere politiets tilgang til trafikkdata, skriver Aftenposten.

– Jeg vil ta initiativ til å lage et norsk kompromiss utenfor direktivet, basert på norske behov, sier Kleppa til avisen.

Kleppas utspill er ikke klarert med kollegene i regjeringen.

– Nei, ikke ennå. Men det vil jeg gjøre snart, sier hun.

TU mener: Nei til EU-direktivet, ja til datalagring

Opptatt av personvern

– Personvernet er for dårlig ivaretatt i EUs direktiv. Det må bedres betraktelig, slår hun fast.

Justisministeren var ukjent med Kleppas initiativ og ønsker ikke å kommentere det nærmere, utover følgende:

– Diskusjonen om direktivet med regjeringspartnerne tar jeg i Regjeringen. Men jeg er glad for alle som ser behovet for nasjonale regler for å sikre politiets behov. (©NTB)

Les også:

Dette bør du vite om DLD

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.