T2

Klassisk forsterker med flott lyd

TEST: Audiolab 8200A.

Audiolab A8200.
Audiolab A8200. Bilde: Audiolab
Håvard Holmedal
28. jan. 2013 - 19:08

Audiolab A8200

Importør: Oslo Hi-Fi Center

Pris: 7.990.-

Karakter: 6 av 6 - ANBEFALT!

Denne testen er en del av vår store test av Topp lydopplevelse til overkommelig pris .

Jeg husker en og annen musikkopplevelse med Audiolab 8000A , som den da het, en gang på åttitallet. Maken til lyd har jeg vel knapt hatt i stua noen gang sett i forhold til pris. Det hadde vært fint om Audiolab klarte å leve opp til forventningene.

Egen kontroll

Med Audiolab 8200A har du en egen kontroll hvor du kan velge mellom pre, mute, integrert, pre-power og pre-power AV. Det burde gi de fleste den fleksibiliteten de er ute etter – nesten uansett.

Audiolab har et rent og ryddig design som ikke stjeler spesielt mye oppmerksomhet. Skriften på fronten fikk med til å myse litt ekstra i og med at den mørk grå og ganske tynn, mot den lysegrå aluminiumsfronten.

TEST: Ekte hifi på hodet

Balansert lyd

Lyden som kommer ut av 8200A er flott balansert, og den henter ut flere livgivende detaljer enn de fleste andre. Det virker som om den dynamiske kontrasten er meget god, noe som gjør at det virker som om den graver meget dypt i instrumentenes lydmessige kjerne for å få frem livgivende og engasjerende detaljer og informasjon.

Stemmen til Amy Lee i Evanescence sin ”Hello” er veldig bra fokusert og som på de andre virkelig gode forsterkerne har den en inderlighet og en tilstedeværelse som gjør at gåsehuden kommer krypende nedover armene og ryggen. På sitt beste er det faktisk en smule magisk.

Bassen er godt artikulert og kontrollert, og den er dyp og har fin tyngde. Den er litt slank målt opp mot de med mest trykk i bunnen, men det kunne knapt vært noe mer uten at det hadde gått ut over forsterkeren flotte homogenitet.

Mellomtonen er dynamisk og ganske spretten og rytmisk, og selv om diskanten kanskje ikke kan kalles lettflytende og behagelig gir den forsterkeren masse liv og energi som gjør det moro å lytte til musikk.

Konklusjon

Dette var et veldig hyggelig gjenhør med en usedvanlig trivelig forsterker.

Audiolab 8200A spiller fint, musikalsk og detaljert, og gir med et par fornuftige høyttalere lyd som plasserer seg helt på toppen i prisklassen.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Gode høyttalere for lite penger

Ekte highend-høyttalere på billigsalg

Disse får maks lyd ut av din iPhone  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.