KARRIERE

Klart for nytt solcelleeventyr

HETT: Markedet for solcellepanel øker fortsatt. Norske aktører henger med.
HETT: Markedet for solcellepanel øker fortsatt. Norske aktører henger med.

Norsun er i gang med å bygge en ny fabrikk for produksjon av silisiumskiver til solceller i Årdal.

Nå har jakten på kloke hoder startet.

– Solenergimarkedet er fremdeles i sin spede barndom, men det er virkelig i ferd med å bli storindustri. Vi har ambisjoner om å bli blant de viktigste aktørene i verden på vårt område. Derfor søker vi nå etter folk som har lyst til å være med å skape et nytt industrieventyr. Dette blir en svært dynamisk jobb som passer godt til lærevillige personer med høye ambisjoner, sier fabrikksjef Sigrid Guldberg.

Samtidig er det blitt kjent at REC skal utvide kapasiteten voldsomt på Herøya. Her også blir det behov for mange ansatte.Høyteknologi

– Hva slags egenskaper søker NorSun?

– Dette er høyteknologi, så det er selvfølgelig viktig at man har en god faglig basis og arbeidsledererfaring. Det er også viktig at man har et brennende ønske om å være med å bygge noe nytt fra bunnen av.

Guldberg forteller at mulighetene for industrietablering ligger god til rette i Årdal. Her er industrikompetansen allerede på plass i lokalsamfunnet og infrastrukturen er godt utbygd.Enorm interesse

NorSun skal produsere monokrystallinske silisiumwafere for det internasjonale solenergimarkedet.

Silisiumwafere er tynne skiver av krystallisert silisium som er hovedkomponenten i produksjon av solcellepaneler.

Interessen for dette markedet er enorm. Nylig bestemte Hydro seg for å satse 150 millioner kroner på Bjørseths nye fabrikk.

Kapasiteten i første produksjonstrinn vil være på drøye 100 MW, og antall ansatte er anslått til omlag 65. Allerede i første byggetrinn vil denne fabrikken være blant verdens største i sitt slag.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.