OFFSHORE

Klappet og klart

I desember leverte Norsk Hydro plan for utbygging og drift (PUD) for Ormen Lange til Olje- og energidepartementet.

Partnerne i prosjektet er enige om de valgte tekniske løsningene og har ikke ligget på latsiden når det gjelder å få ut anbud og plassert kontraktene.

Feltet bygges ut med to brønnrammer, hver med åtte brønner. De skal plasseres på 800 til 1000 meters havdyp, midt i Storeggaraset.

Fra disse brønnrammene skal gassen fraktes i to 30 tommers rørledninger til Nyhamna i Aukra kommune på Nordmøre.

FMC Kongsberg Subsea har blitt tildelt leveransen av havbunnsutrustningen. Verdien av kontrakten er på en milliard kroner.

Brønnrammene skal sammenstilles og testes ut hos Heerema Tønsberg. FMC Kongsberg Subsea har opsjon på å levere ytterligere to brønnrammer.

Prosessanlegget på land er tildelt Aker Kværner. Kontrakten inkluderer forprosjektering, ingeniørtjenester, innkjøp og assistanse under anleggsarbeidet. Kontraktssummen er på 950 millioner kroner.

Alle byggearbeidene skal ut i egne EPC-kontrakter etter Norsok-standarder. Det gjelder kontrakter for prosessinstallasjoner, hjelpesystemer, væskefanger, tankanlegg, kraftforsyning og distribusjon. Disse kontraktene blir tildelt i tidsrommet 2004-2005.

Kontrakter for mer enn 10 milliarder er inngått for rørledningene. Bredero i Farsund har kontrakt på tildekking og korrosjonsbeskyttelse av rørene og ABB for nødvendige modifikasjoner på Sleipner. Over 5 milliarder går med i stålinnkjøp for røret.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.