OLJE OG GASS

Kjøper flere ingeniører

TROSSER INGENIØRMANGEL: Øystein Stray Spetalen vil bygge opp et stort selskap innen marin- og subseateknologi.
TROSSER INGENIØRMANGEL: Øystein Stray Spetalen vil bygge opp et stort selskap innen marin- og subseateknologi.
Mona StrandeMona StrandeJournalist
18. des. 2007 - 08:16

Strata Marine & Offshore, med investor Øystein Stray Spetalen i spissen, kjøper Brevik Engineering fra Aker Yards og verftet Aker Brevik.

Oppkjøpet er nok et skritt i oppbyggingen av Spetalens ingeniørselskap innen marin- og subseateknologi, skriver Dagens Næringsliv.

70 ingeniører

Prisen de betaler for Brevik Engineering (BE), som har 70 ingeniører i Norge og Polen, er ennå ikke avklart med Aker Yards.

BEs spesialområder er design og salg av tekniske løsninger til FPSO-skip og flytende borerigger. De eier også egenutviklede lisenser for design av handelsskip, som selges til skipsverft.

Vil kjøpe flere

- Oppkjøpet styrker Strata Marine & Offshores markedsposisjon innen FPSO engineering og design av flytende borerigger. Ingeniørmiljøet i Brevik har i likhet med vår øvrige virksomhet lange tradisjoner innen marine og subsea design, skriver styreleder Gunnar Reitan i Strata Marine & Offshore i en pressemelding.

Selskapet venter stor vekst også i 2008, og signaliserer flere oppkjøp.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.