ONS

Kjemper om innovasjonsprisen

TROR PÅ SUKSESS: Trond Melhus (t.v.) og Rolf Thorkildsen er sikre på at Mudcube vil bli etterspurt. Ikke minst fordi borearbeiderne kan komme til å forlange Mudcube på grunn av arbeidsmiljøet.
TROR PÅ SUKSESS: Trond Melhus (t.v.) og Rolf Thorkildsen er sikre på at Mudcube vil bli etterspurt. Ikke minst fordi borearbeiderne kan komme til å forlange Mudcube på grunn av arbeidsmiljøet. Bilde: Anders J. Steensen
Mona StrandeMona StrandeJournalist
26. aug. 2008 - 07:01

Onsdag får han vite hvem av de 46 nominerte selskapene i klassen for små- og mellomstore bedrifter som når til topps og kan ta innovasjonsprisen med seg hjem.

- Det er utrolig viktig for et lite selskap som oss å bli nominert til en slik pris. Det er en oppmuntring til å fortsette og jobbe med utvikling av systemet, sier administrerende direktør i Cubility, Rolf Thorkildsen.

Se video: Slik virker Mudcube.

Bedre HMS

Mudcube erstatter den tradisjonelle shale shakeren, som rister ut borekakset som følger med boreslammet opp fra brønnen.

Mens shale shakeren er kjent for voldsomt bråk og vibrasjon, og utsetter arbeiderne for kjemikalier og sprut, holder Mudcube prosessen innelukket.

Vakuum

Her skilles borevæsken fra borekaks ved hjelp av et kraftig vakuumanlegg og en roterende stålscreen.

Bygd i rustfritt stål skades ikke systemet av saltvann, og det er lett å vedlikeholde og holde rent. Screenforbruket skal også være lavt, siden screenen er festet til det roterende bærebelte og ikke utsettes for store krefter.

Lite avfall

- Vi vil også sørge for at det blir lite avfall. Vi forventer at vår Mudcube vil skille ut kaks veldig effektivt, så vi får et relativt tørt kaks. Dermed blir det mye mindre avfall som skal fraktes til land.

Cubility har vært i drift for kommersialisering siden mars i fjor, og er i dag et selskap med 15 ansatte som holder til på Kvål i Sandnes. I mai fikk de utmerkelsen Spotlight for new technology under OTC i Houston for Mudcube-systemet.

Se vårt videointervju med Rolf Thorkildsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.