KARRIERE

Kjemp om tusener i Venture Cup

Vinnere av Venture Cup får penger,  i tillegg til mye praktisk hjelp.
Vinnere av Venture Cup får penger, i tillegg til mye praktisk hjelp.
Truls Tunmo
18. jan. 2007 - 07:22

Cupen arrangeres i seks regioner rundt om landet.

I region Midt-Norge kan du for eksempel ta Venture som fag ved NTNU og Høgskolen i Sør-Trøndelag.

– Gjennom Venture Cup får du profesjonell støtte til å realisere din idé. Samtidig får du sjansen til å knytte nettverk med gründere, bedriftsledere og investorer, sier Live Grønlien, prosjektleder for Venture Cup region Midt-Norge.Gratis veiledning

I konkurransen får du gratis veiledning av dyktige og erfarne fagfolk. Du kan også delta på forelesninger og få grundige tilbakemeldinger på forretningsplanen din.

Størrelsen på premiene kan variere i de ulike regionene – i region Midt-Norge blir vinneren 200 000 kroner rikere.

– Og absolutt alle som deltar får kunnskap, nettverk og erfaring, sier Grønlien. Hun fremhever at en av de viktigste grunnene til å delta, er det unike tilbudet om gratis veiledning.

– Vi stiller et solid nettverk av erfarne rådgivere til disposisjon, arrangerer forelesninger og veileder deg gjennom prosessen. Over 20 organisasjoner og fagfolk stiller opp gratis. Du får rådgivning innen alt fra patent, marked og finansiering til teknologi og presentasjonsteknikk, sier Grønlien.Konkurranseregler

Forholdet mellom deltakere og idéhavere må være avklart på forhånd. Det kan ikke være etablert et selskap rundt forretningsideen som gir klare konkurransemessige fordeler. Du kan delta alene eller som et team. Det finnes ingen krav til patent eller lignende. For å være med i Venture Cup fase 1, må du levere en beskrivelse av forretningsideen til www.norge.venturecup.org innen 22. februar.

Du må være med i fase 1 for å kunne være med i fase 2. I fase 2 skal bidraget bli en fullstendig, profesjonell og gjennomførbar forretningsplan. Les for øvrig mer om Venture Cup på deres hjemmeside.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.