IT

Kina stenger ute Microsofts søkemotor Bing

Søkemotoren Bing er stanset i Kina, opplyser eieren Microsoft.

Microsoft sin søkemotor Bing er ute av Kina. Illustrasjonsfoto:
Microsoft sin søkemotor Bing er ute av Kina. Illustrasjonsfoto: Foto: AP
24. jan. 2019 - 11:52

Bing er den siste i en rekke utenlandske teknologitjenester som landet setter foten ned for.

Dette er andre gang programvaregiganten Microsoft får et skikkelig skudd for baugen i Kina. Sist gang var da kommunikasjonstjenesten Skype ble bannlyst i 2017.

Bing var den siste store utenlandske søkemotoren i Kina, og den sensurerte søkeresultater i henhold til regjeringens krav.

Google, verdens største søkemotor, forlot Kina i 2010, men skal være i gang med å bygge en app som gir sensurerte søkeresultater for dermed å kunne gå inn i markedet igjen.

Forholdet mellom USA og Kina, som allerede var anstrengt som følge av handelskrigen mellom de to landene, har kjølnet ytterligere etter pågripelsen av direktør Meng Wanzhou i den kinesiske mobilgiganten Huawei.

Meng ble pågrepet i Canada som følge av en arrestordre fra USA, som anklager henne for bedrageri og brudd på sanksjonene mot Iran. Beslutningen om å stanse Bing kan tolkes som gjengjeldelse for dette.

– Gitt USAs forsøk på å tøyle Huawei skjerper Kina sine grep overfor den amerikanske teknologiindustrien, spesielt dem som er tilknyttet Silicon Valley, mener politisk analytiker Tom Fowdy i Beijing.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.