INDUSTRI

– Kina har funnet mulige vrakrester etter savnet fly

Fant stort objekt.

Kinesiske satelitter har oppdaget en flytende gjenstand i Indiahavet. Gjenstanden kan stamme fra det savnede malaysiske flyetOUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA. NO COMMERCIAL USE
Kinesiske satelitter har oppdaget en flytende gjenstand i Indiahavet. Gjenstanden kan stamme fra det savnede malaysiske flyetOUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA. NO COMMERCIAL USE Bilde: REUTERS
22. mars 2014 - 11:40

Kina har mottatt satellittbilder som muligens viser vrakrester etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines, opplyser en minister i Malaysia.

Gjenstanden er oppdaget av en kinesisk satellitt 120 kilometer fra havområdet der Australia tidligere har varslet om mistenkelige objekter, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Området ligger i Indiahavet sørvest for Australia. Bildene ble tatt 18. mars, to dager etter at Australia ga beskjed om at det var oppdaget objekter sørvest for landet.

– Kinesiske skip er blitt sendt til området. Beijing er ventet å komme med en kunngjøring om få timer, sa Malaysias fungerende transportminister Hishammuddin Hussein lørdag.

Han framholder at ett av objektene var meget stort, 22,5 ganger 13 meter.

Passasjerflyet fra Malaysia Airlines forsvant sporløst på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 mennesker om bord for to uker siden.

Les også: Vrakrestenes posisjon kan avsløre mye

Ingen ende

Australske myndigheter er allerede i gang med å lete etter objektene som ble oppdaget på satellittbilder flere hundre mil sørvest for byen Perth for en uke siden. Foreløpig er ingenting funnet, men den australske visestatsministeren Warren Truss sier landet ikke har gitt opp.

– Vår intensjon er å lete til vi er helt sikre på at videre leting er fånyttes, og den dagen har vi ikke i sikte. På nåværende tidspunkt planlegger vi å fortsette på ubestemt tid, sa han.

Myndighetene i Australia utvidet lørdag området i Indiahavet hvor det pågår leting etter det savnede malaysiske flyet.

I tillegg til at leteområdet utenfor Australia er utvidet, er flere fly satt inn i søket. Blant annet deltar to fly med ekstra stor rekkevidde som vanligvis brukes i vanlig rutetrafikk.

Et norsk skip deltar i letingen, og minst sju kinesiske skip er på vei til området. Men så langt har mannskapene ikke sett noe til de mulige vrakrestene som ble observert av satellitter for noen dager siden.

Sinte pårørende

Leteaksjonen etter det savnede flyet er en av de mest omfattende i moderne flyhistorie.

Mangelen på svar fikk det til å renne over for pårørende som er samlet på et hotell i Beijing. De anklaget Malaysia for å holde tilbake informasjon under et møte med malaysiske tjenestemenn lørdag.

– Gi oss sannheten! Gi oss tilbake våre kjære! ropte noen av dem.

Politiet måtte inn og roe gemyttene.

India ga lørdag Malaysia beskjed om at de ikke har funnet tegn til at det savnede flyet har vært inne i indisk luftrom.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Les også:

Øynene er de beste sensorene i jakten på MH370

Nederlandske NH90-helikoptre korroderer etter sjøoperasjoner

Nå blir «tjukkaser» nektet å fly offshore  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.