OLJE OG GASS

Kevin Costner til ONS

ENGASJERT: Kevin Costner (t.h.) ombord på "Ella G", et forsyningsskip utstyrt med fire enorme sentrifuger - med tilnavnet T-Rex - som nå brukes i Mexicogolfen. Sentrifugene skal kunne samle opp 3 millioner liter olje daglig.
ENGASJERT: Kevin Costner (t.h.) ombord på "Ella G", et forsyningsskip utstyrt med fire enorme sentrifuger - med tilnavnet T-Rex - som nå brukes i Mexicogolfen. Sentrifugene skal kunne samle opp 3 millioner liter olje daglig. Bilde: Ocean Therapy Solutions

Kevin Costner, mest kjent som Hollywood-skuespiller, er nå en aktiv forretningsmann og miljøforkjemper.

Under ONS skal han promotere sentrifugeteknologi som blir brukt under oppryddingsarbeidet etter oljekatastrofen i Mexicogolfen.

Raskt tilpasset

Costner har stiftet selskapene Blue Planet Solutions og Ocean Therapy Solutions, med renseteknologi som hovedområder. Selskapene er en videreføring av Costner Industries, som har jobbet med renseteknologi siden tidlig på 90-tallet.

Ocean Therapy Solutions' sentrifuge som skiller olje fra vann ble opprinnelig utviklet for bruk ved småskala-utslipp, men etter oljekatastrofen har teknologien blitt tilpasset større utslipp.

Klikk her for fullversjon av bildet overFOTO: Ocean Therapy Solutions

ILLUSTRERT: (ekstern lenke). .

Se video om teknologien (youtube).

Deler erfaringer

Kevin Costner skal holde et foredrag under konferansedelen av ONS, med tittelen "State of the art oil spill recovery systems". Foredraget har han sammen med Ocean Therapy Solutions' driftssjef, Patrick N. Smith.

– Katastrofen i Mexicogolfen opptar oss alle og renseteknologien Costner har jobbet med siden begynnelsen av 90-tallet er blitt tilpasset omfanget av utslippet. De teknologiske erfaringene og utfordringene de har hatt med sentrifugene, og fra katastrofen i Mexicogolfen generelt blir et spennende tillegg til vårt program, sier konferansesjef for ONS, May-Lis Thorsson, i en pressemelding.

ONS arrangeres i Stavanger fra 24. til 27. august.

MÅ OVERBEVISE: - Jeg er ikke her fordi jeg hørte en stemme i kornåkeren, sa Kevin Costner da han måtte forklare seg for å få teknologien godkjent for bruk i Mexicogolfen. Om få uker kommer han til ONS for å overbevise resten av oljebransjen.

Les mer om: