OFFSHORE

Katrina: Uoversiktlig for Subsea7

Mexicogulfen er pepret med over tusen plattformer og rigger i forskjellige størrelser. Katrina feide over en del av Gulfen. 52% av de 819 bemannede oljeplatformene er fortsatt evakuert.
Mexicogulfen er pepret med over tusen plattformer og rigger i forskjellige størrelser. Katrina feide over en del av Gulfen. 52% av de 819 bemannede oljeplatformene er fortsatt evakuert. Bilde: NOOA
Tore Stensvold
2. sep. 2005 - 12:20

Subsea7 har blant annet oppdrag med rørlegging og annet undervannsarbeid med bruk av spesialfartøy for oljeselskaper i Mexicogulfen.

Markedssjef Steinar Riise opplyser til Teknisk Ukeblad at selskapet ennå ikke har full oversikt over i hvilken grad selskapets drift påvirkes av orkanens herjing.

Ansatte berørt

Subsea 7 har base i Belle Chasse Louisiana, men den ble evakuert og stengt før orkanen slo til. Ingen ansatte er savnet, men det er uvisst når de ansatte kan vende tilbake til sine hjem.

Trolig er mange millioner mennesker berørt, både ved at de har blitt hjemløse eller mangler blant annet strøm og vann på grunn av orkan- og flomskader.Plattformer savnet

Ifølge flere kilder skal 30 oljeinstallasjoner være savnet eller tapt.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.