KARRIERE

Karrierefiffens statussymboler

STATUS: Slips er ikke lenger et statussymbol.
STATUS: Slips er ikke lenger et statussymbol.Bilde: colourbox.com
Dag Yngve Dahle
6. des. 2007 - 14:26

De ultimate statussymbolene endrer seg over tid.

Den danske trendforskeren Kirsten Poulsen har avdekket hva som gjelder akkurat nå, melder Jyllands-Posten.

Det holder nemlig ikke å ha penger. Du må også ha stil, og stil kan være en vanskelig sak for mange karrierekåte nyrikinger i ulike land.

Med disse tingene signaliserer at du får det til her i verden uten å være vulgær, mener Poulsen.

  • Klokke: Glem Rolex eller andre tradisjonelle penisforlengere. Velg i stedet merker som Audemars Piguet, selv om de koster flere hundre tusen kroner. Seiko og lignende merker bør unngås totalt.
  • Mobiltelefon: Her er det ingen tvil: Nå handler det om iPhone. Når "alle" har skaffet seg den, er det ikke like mye stas.
  • Datamaskin: Glem PC. Velg Mac. MacBook Pro signaliserer sans for kreativitet og design.
  • Doning: Noe overraskende skal du ha en motorsykkel, ikke en lite kontovennlig luksusbil. Og da bør du velge Ducati, mener hun. Den viser potens, kraft og mot.
  • Leilighet: Glem harry leiligheter i Spania, og sky for all del unna kåker i Tyrkia og Brasil. Dubai, New York eller Paris er tingen.
  • Dress/drakt: Her gjelder klassiske, men likevel moderne, merker som Ralph Lauren Purple Label, Dior Homme, ifølge trendforskeren.
  • Møbler: Glem Arne Jacobsen-stolene Egget og Svanen. Charles Eames Lounge Chair eies for eksempel av langt færre, og er mer eksklusivt.
  • Partner: For middelaldrende menn er det essensielle en såkalt "trophy wife", som er en ung og attraktivt trofépartner. For middelaldrende kvinner gjør en yngre mann samme nytten.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.