BYGG

Karikaturtegninger gir kontraktstap

OLJEINNTEKTER: Libyas hovedstad Tripoli har nytt godt av landets oljeinntekter, men landets infrastruktur generelt er langt under lavmål. Nå skal det endres, men danskene får ikke hjelpe til.
OLJEINNTEKTER: Libyas hovedstad Tripoli har nytt godt av landets oljeinntekter, men landets infrastruktur generelt er langt under lavmål. Nå skal det endres, men danskene får ikke hjelpe til. Bilde: Wikimedia Commons
Mona StrandeMona StrandeJournalist
10. juni 2008 - 14:03

Libyas regjering sier rett ut at grunnen ene og alene er en protest mot danske mediers publisering av karikaturtegninger av Muhammed, skriver den danske avisen Politiken.

600 milliarder

De neste fem årene gjennomfører Libya et omfattende utviklingsprogram etter flere år med sanksjoner. Moderniseringen omfatter utskiftning av vann- og kloakkanlegg, og bygging av alt fra flyplasser til skoler og boliger.

Det antas at kontraktene har en verdi på over 600 milliarder kroner. Uansett hvilke danske firmaer som forsøker seg på å delta i anbudsrundene, vil deres tilbud bli avvist.

Store tap

Ifølge avisen Politiken mener økonomieksperter at danske entreprenører og leverandørselskaper vil gå glipp av mange millioner kroner når de ikke får delta i utviklingsprosjektet.

Fra før har regjeringen i Libya forbudt salg av alle danske forbruksvarer utenom medisiner. Danmark eksporterte for 251 millioner danske kroner til Libya i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.