T2

Kan trylle frem gåsehuden

TEST: Rotel RA-1520.

Rotel RA-1520.
Rotel RA-1520. Bilde: Rotel
Håvard Holmedal
28. jan. 2013 - 19:08
Vis mer

Denne testen er en del av vår store test av Topp lydopplevelse til overkommelig pris .

Rotel har ikke noe display, men har forsøkt å markere knappene med noen blå lys slik at du skal forstå hvor du er på volumet, og hva slags inngang du har valgt.

Volumkontrollen sitter nøyaktig i midten, men knappelayouten er fortsatt en smule rotete.

Hyggelig lyd

Lyden til Rotel RA1520 er rik på detaljer og selv om den ikke er altfor kraftig, følger den godt med på vanlige lyttenivåer.

Rommet er stort, og det må det også være for å plass til en ganske så stor og imponerende bassgjengivelse. Den er ikke like artikulert som hos for eksempel Primare, men den er stor, har godt volum og kan absolutt også imponere med tilfredsstillende trykk og tyngde.

Forsterkeren virker ikke like raffinert som de beste, men den er utrolig spillevillig, dynamisk og ganske så engasjerende uansett hva den får av musikk. 

Jeg synes også Rotel er litt matt i mellomtonen, men det ser ut til å være mer et prisklasseproblem enn at akkurat Rotel har et spesielt problem akkurat her.

Stemmer låter virkelig flott, og særlig har den et utrolig godt tak på damestemmer. Dype herrestemmer kan nesten bli litt i overkant brede og dype, men det vet jeg om mange som liker.

Klangmessig har Rotel en nesten perfekt balanse mellom det dynamiske, energiske og det mer nøkterne og forsiktige. Lydbildet er engasjerende og attraktiv, men samtidig er det rolig og avslappet. Det liker vi!

TEST: Ekte hifi på hodet

Konklusjon

Rotel spiller slik de alltid har gjort.

Helt på toppen i prisklassen, og med nok fart til at RA-1520 tåler å bli herjet med av temmelig aggressiv elektronisk musikk, samtidig som den kan trylle frem gåsehuden med kun en enkelt sanger og en kassegitar plassert i lydbildet foran deg.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Gode høyttalere for lite penger

Ekte highend-høyttalere på billigsalg

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Disse får maks lyd ut av din iPhone  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.