STRØMMETJENESTER

Kan innføre tofaktors autentisering: Netflix og HBO vil stoppe deling av passord

Strømmetjenestene Netflix og HBO taper store penger på at folk byttelåner passord til kontoene sine. Nå vil strømmegigantene stoppe praksisen.

Ifølge Bloomberg taper betal-TV-bransjen 6,6 milliarder dollar, om lag 60 milliarder kroner, på grunn av passorddeling og piratkopiering.
Ifølge Bloomberg taper betal-TV-bransjen 6,6 milliarder dollar, om lag 60 milliarder kroner, på grunn av passorddeling og piratkopiering. Bilde: Netflix
10. nov. 2019 - 09:52

Flere store strømmetjenester og TV-kanaler går nå sammen for å få en slutt på at folk deler passord og låner bort kontoene sine til hverandre, skriver TV 2.

Det var Bloomberg som først skrev om saken, og ifølge nyhetsbyrået taper betal-TV-bransjen 6,6 milliarder dollar, om lag 60 milliarder kroner, i inntekter på grunn av passorddeling og piratkopiering i år.

Det er ventet at inntektstapet kan vokse til over 9 milliarder dollar innen 2024. Selskapene søker derfor etter nye metoder for å lukke smutthullene som passorddelingen er.

Én løsningene kan være å kreve at kundene må bytte passord regelmessig, eller at de får kode tilsendt på mobilen for å fortsatt kunne se innholdet på de ulike strømmetjenestene.

Skulle ikke det være nok for å begrense passordsnyltingen, vurderer strømmetjenestene å kreve innlogging via fingeravtrykk.

I siste kvartalsrapporten opplyste Netflix at selskapet økte inntektene og at strømmetjenesten fikk 6,8 millioner nye brukere i tredje kvartal i år, skriver Yahoo finance.

Les også

Nord-Sverige: Gravemaskinfører omkom i togkollisjon nær norskegrensen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.