IT

Kan gi flertall for EUs datadirektiv

T-politisk debatt i regi av IKT Norge, Maud-salen Hotel Bristol, Oslo, 21.08.2009. Fv.: Heidi Grande Røys (SV), Truls Wickholm (Ap), Geir Pollestad (Sp).
T-politisk debatt i regi av IKT Norge, Maud-salen Hotel Bristol, Oslo, 21.08.2009. Fv.: Heidi Grande Røys (SV), Truls Wickholm (Ap), Geir Pollestad (Sp). Bilde: Espen Zachariassen
17. sep. 2009 - 08:20

Stemmer fra Arbeiderpartiets og Høyres stortingspolitikere kan sikre flertall for innføringen av EUs datadirektiv i Norge.

EU-vennlige Ap og Høyre utgjør til sammen et solid flertall på Stortinget med 94 av 169 mandater. Dermed er det lite trolig at Norge vil reservere seg mot å godta direktiver fra EU, skriver Aftenposten.

Begge partiene kan riktignok ha motforestillinger mot innholdet i EUs datalagringsdirektiv, men de to partiene frykter ifølge avisen at et norsk nei vil sette hele EØS-avtalen i fare.

For en tid siden behandlet Høyres stortingsgruppe datalagringsdirektivet.

– Da var konklusjonen at vi, under sterk tvil, ville gå inn for direktivet, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner.

Han presiserer at det ikke er begeistring i Høyre for datalagringsdirektivet. Men partiet vil ikke miste EØS-avtalen, og Sanner tror Ap ser på saken på samme måte.

Ap har formelt ikke tatt stilling til datalagringsdirektivet. Foreløpig er direktivet og konsekvensene til vurdering i regjeringen. Ifølge Aftenposten er det allment antatt at Ap vil innta samme standpunkt som Høyre.

Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre er motstandere av direktivet. Det er også motstand i Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti, men motstanden får ingen praktisk betydning hvis Ap og Høyre stemmer for direktivet. (©NTB)

Les også: Tier om datalagring

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.