Kan dette gjøre skriving på trykkskjerm raskere?

Vi har begynt å teste ut en ny løsning for inntasting av tekst på Android-mobiler med trykkskjerm, kalt 8pen. Denne løsningen er ikke et tastatur slik du er vant til fra telefoner flest, og krever at du er villig til å lære deg en helt ny tastemetode.Spørsmålet er om vi kan klare å skrive raskere med denne inndatametoden enn et vanlig skjermtastatur.

Kan dette gjøre skriving på trykkskjerm raskere?

Vi har skrevet litt om 8pen tidligere, så om du vil vite mer om hvordan det fungerer kan du lese denne artikkelen.

Om du vil teste det selv skanner du QR-koden til høyre med Android-mobilen din.

Enkelt forklart er skjermtastaturet et felt hvor du gjør forskjellige bevegelser fra et utgangspunkt i midten. Hvor langt rundt dette punktet du beveger fingeren bestemmer hvilken bokstav du velger. 

Det virker med en gang både komplisert og vanskelig, men etter å ha brukt løsningen i ett døgn begynner vi å få litt dreis på det. 

Vi kommer tilbake med en test av løsnignen, men vi kan allerede nå sammenligne litt.

Vi lastet ned programmet "Text Challenge" fra Market for å måle hvor raskt vi klarer å skrive med 8pen og det vanlige skjermtastaturet. Her er resultatet:

Med 8pen-tastatur: 26 tegn i minuttet.
Med vanlig tastatur: 147 tegn i minuttet.

Altså går det betydelig tregere å skrive med 8pen enn så lenge. Etter en litt lengre periode med 8pen kommer vi med dommen.

Hva tror du? Kan dette være en raskere måte å skrive på? Fortell oss hva du mener i kommentarfeltet under (spesielt om du har prøvd 8pen selv).

Se også videoen nederst for en kjapp demo.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om: