BLOG

Kan dette gjøre skriving på trykkskjerm raskere?

Vi har begynt å teste ut en ny løsning for inntasting av tekst på Android-mobiler med trykkskjerm, kalt 8pen. Denne løsningen er ikke et tastatur slik du er vant til fra telefoner flest, og krever at du er villig til å lære deg en helt ny tastemetode.Spørsmålet er om vi kan klare å skrive raskere med denne inndatametoden enn et vanlig skjermtastatur.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. nov. 2010 - 16:50

Vi har skrevet litt om 8pen tidligere, så om du vil vite mer om hvordan det fungerer kan du lese denne artikkelen.

Om du vil teste det selv skanner du QR-koden til høyre med Android-mobilen din.

Enkelt forklart er skjermtastaturet et felt hvor du gjør forskjellige bevegelser fra et utgangspunkt i midten. Hvor langt rundt dette punktet du beveger fingeren bestemmer hvilken bokstav du velger. 

Det virker med en gang både komplisert og vanskelig, men etter å ha brukt løsningen i ett døgn begynner vi å få litt dreis på det. 

Vi kommer tilbake med en test av løsnignen, men vi kan allerede nå sammenligne litt.

Vi lastet ned programmet "Text Challenge" fra Market for å måle hvor raskt vi klarer å skrive med 8pen og det vanlige skjermtastaturet. Her er resultatet:

Med 8pen-tastatur: 26 tegn i minuttet.

Med vanlig tastatur: 147 tegn i minuttet.

Altså går det betydelig tregere å skrive med 8pen enn så lenge. Etter en litt lengre periode med 8pen kommer vi med dommen.

Hva tror du? Kan dette være en raskere måte å skrive på? Fortell oss hva du mener i kommentarfeltet under (spesielt om du har prøvd 8pen selv).

Se også videoen nederst for en kjapp demo.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.