KARRIERE

Kampanje skal få NTNU-ansatte til å fly mindre

Reiste 70,4 millioner kilometer på jobb i fjor.

Det ble registrert 26.137 flyreiser til NTNU-ansatte ved reisebyrået som universitetet bruker i fjor. En kampanje skal få de ansatte til å fly mindre.
Det ble registrert 26.137 flyreiser til NTNU-ansatte ved reisebyrået som universitetet bruker i fjor. En kampanje skal få de ansatte til å fly mindre. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
18. mars 2019 - 09:50

I 2018 reiste ansatte ved NTNU til sammen 70,4 millioner kilometer i jobbøyemed, skriver Adresseavisen. Tallene kommer fra antallet reiser som har blitt bestilt gjennom et reisebyrå universitetet bruker. I tillegg kommer flyreiser som er bestilt gjennom andre kanaler, noe som tidligere år har utgjort to tredjedeler av utgiftene til reiser.

Det betyr at NTNU-ansatte reiste jorden rundt til sammen 1.760 ganger i fjor. Nå skal en kampanje få de ansatte til å fly mindre.

Reis mindre-kampanjen Reiseløftet som lanseres i disse dager, skal bidra til mindre utslipp av klimagasser.

– Reiseløftet er formet som en slags positiv konkurranse. Vi vil at det skal gå sport i å ikke reise så mye, sier miljørådgiver Christian Sollid ved NTNU til avisen.

NTNU-rektor Gunnar Bovim sier han ikke husker hvor mange flyreiser han har hatt det siste året, men sier han flyr mye. Han sier å tenke miljø er fornuftig og nødvendig.

– Vi må uansett tenke gjennom reisene vi tar, om vi kan samle flere besøk i en reise, være færre i en delegasjon og utvikle bruken av Skype og andre elektroniske medier, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.