T2

Kamera med smarttelefon

 

Den første prototypen på Galaxy NX Camera er kommet til Norge for å imponere med den svære søkeskjermen på 4,8 tommer.
Den første prototypen på Galaxy NX Camera er kommet til Norge for å imponere med den svære søkeskjermen på 4,8 tommer. Bilde: Odd R. Valmot
25. juni 2013 - 15:03

Det er ikke første gang Samsung har puttet et skikkelig kamera med god optikk inn i en mobiltelefon, slik som i nye Galaxy S4 Zoom.

Men nye Samsung Galaxy NX Camera er det motsatte.

Her har de et kamera som er blitt utvidet med en telefon.

Les også: Denne skriveren kan du ha i lomma

Med nogo attått

Som kamera er Galaxy NX Camera er ganske likt NX 300 på spesifikasjonssiden. Det har en svær APS-C bildesensor på 20,3 MP. Det er en størrelse som er helt vanlig i speilrefleksklassen og som sørger for god lysfølsomhet. Men dette er ikke en speilrefleks. Dette er et speilløst systemkamera, et hybridkamera som noen kaller det. Altså et kamera du kan bytte objektiver på.

Det betyr at kameraet er mye tynnere fordi det slipper å huse en speilmekanisme. Og, i motsetning til Canon og Nikon som helst vil selge speilmodeller, har Samsung et utvalg på 13 ulike objektiver til kameraet.

Den store sensoren bidrar til en lysfølsomhet opptil ISO 25 600. Vi merker oss at Samsung har utstyrt kameraet med innebygget blits. For å gjøre autofokus raskt nok brukes det både kontrast og fasedeteksjon.

Følge med på nettet: Det er ikke alle kameraer du kan surfe på nettet med. De som vil surfe på tu.no kan attpå til gjøre raskt siden kameraet har både 3- og 4G.
Den store sensoren bidrar til en lysfølsomhet opptil ISO 25 600. Vi merker oss at Samsung har utstyrt kameraet med innebygget blits. For å gjøre autofokus raskt nok brukes det både kontrast og fasedeteksjon.Det er ikke alle kameraer du kan surfe på nettet med. De som vil surfe på tu.no, kan til og med gjøre det raskt siden kameraet har både 3- og 4G. Odd R. Valmot

Enorm søkeskjerm

Den svære berøringsfølsomme LCD-skjermen i HD på 4,8 tommer gir en helt annen søkefølelse enn noen annen skjerm vi har sett på et kamera til nå. Den gjør det både lett å søke og å manøvrere rundt i menyene til kameraet. Samtidig har kameraet også en overraskende god tradisjonell søker. Også den er LCD-basert med SVGA oppløsning, for ingen speilløse kameraer har optisk søker gjennom optikken. Men en titt i denne søkeren etterlot ikke noe optisk savn. En nærhetssensor kutter den store skjermen når du tar kameraet opp til øyet.

Galaxy NX Camera er ikke det minste hybridkameraet på markedet. Det veier 495 gram med standardoptikken som er et 18 - 55 mm optisk stabilisert objektiv.

Minnerikt

I stedet for å bruke vanlige SD-kort, har Samsung valgt å bruke micro SD, men behovet for kortlagring er nok mindre på dette kameraet enn det som er vanlig. Det har nemlig et innebygget minne på hele 16 GB. Og det er ikke sikkert man vil lagre bildene i kameraet i det hele tatt. Med innebygget 3G og 4G går det lynraskt å laste opp bildet til et nettskylager.

Siden kameraet også er en telefon, eller kanskje mer presist et mikro nettbrett med Android 4.2.2, har det en firekjerners prosessor på 1,6 GHz og en arbeidshukommelse på 2 GB.

Turistvennlig

En egen app, Photo Suggest, bruker GPS-informasjon og bilder på nettet til å anbefale hva man bør forevige når man er ute og reiser. Det at kameraer nå gifter seg med mobiler gjør nok at det vil komme en ny bølge av apper som kan hjelpe oss når vi skal ut å knipse.

Galaxy NX Camera kommer på markedet i august og vil koste rundt 12.000 kroner.

Full Android: Galaxy NX Camera har Android operativsystem og det betyr at man kan laste ned alle slags apper. Med mobilsamband burde man kanskje kunne snakke i det, men det er ingen ringefunksjon i det. Likevel er det mulig å ringe via headset og Skype om man absolutt vil det.
Galaxy NX Camera kommer på markedet i august og vil koste rundt 12.000 kroner.Galaxy NX Camera har Android operativsystem og det betyr at man kan laste ned alle slags apper. Med mobilsamband burde man kanskje kunne snakke i det, men det er ingen ringefunksjon i det. Likevel er det mulig å ringe via headset og Skype om man absolutt vil det. Samsung

Les også:

Samsungs toppmodell får superoppløsning

Microsoft dropper bruktsperre på Xbox One

En TV tett på det perfekte

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.