PROSJEKTER

Jubel i dag når det nye Moelvkrysset ble offisielt åpnet

Handelsstanden og næringslivet i Moelv stod i sentrum under dagens åpning av Moelvkrysset i Ringsaker.

Handelsstanden og næringslivet i Moelv stod for den offisielle åpningen av Moelvkrysset. Fv. Dagfinn Dulsrud i Moelv Handelsstand, Erik Slaatsveen i Moelv Ide- og Næringsforum og  Lene Jægersborg i Moelv Handelsstand.
Handelsstanden og næringslivet i Moelv stod for den offisielle åpningen av Moelvkrysset. Fv. Dagfinn Dulsrud i Moelv Handelsstand, Erik Slaatsveen i Moelv Ide- og Næringsforum og Lene Jægersborg i Moelv Handelsstand. Foto: Nye Veier
2. juli 2021 - 13:16

Krysset er et viktig; det ligger sentralt i Innlandet med kort vei til Moelv sentrum og de andre byene i Mjøsregionen. Nå gleder handelsstanden seg til en sommer med god trafikkflyt og mange besøkende.

Moelvkrysset inngår i Nye Veiers storutbygging av E6 Kolomoen-Moelv, som totalt består av 43 kilometer ferdig trafikksikker motorvei med 110 km/t.

Peab Anlegg har levert rundt 1100 meter firefelts motorvei, ramper og tilkomster, rundt 70 meter motorveibru over Storgata, to rundkjøringer, og mye mer. <i>Foto:  Peab Anlegg</i>
Peab Anlegg har levert rundt 1100 meter firefelts motorvei, ramper og tilkomster, rundt 70 meter motorveibru over Storgata, to rundkjøringer, og mye mer. Foto:  Peab Anlegg

– Med vår sentrale plassering utgjør Moelv og Moelvkrysset på mange måter selve navet i Innlandet. Moelv er i positiv utvikling og med et godt kryss som ivaretar både kjørende, syklende og gående så ligger alt til rette for god vekst og utvikling i Moelv, sier Dagfinn Dulsrud i Moelv Handelsstand, i en pressemelding fra Nye Veier.

Byggherren Nye Veier og totalentreprenøren Peab Anlegg er godt fornøyd med resultatet.

– Peab Anlegg har levert rundt 1100 meter firefelts motorvei, alle ramper og tilkomster til og fra E6, cirka 70 meter motorveibru over Storgata, to rundkjøringer, ny parkering for pendlere, busstopp, gang- og sykkelveier og omfattende omlegginger av en mengde rør og kabler. Vi er godt fornøyde med arbeidene som er gjort, sier Jarle Kristian Tangen, prosjektsjef i Nye Veier.

Peab Anlegg er stolte over sluttresultatet og samarbeidet de har hatt både med beboere og lokalt næringsliv.

– Vi har kjøpt mye varer og tjenester lokalt. Godt samarbeid med lokale leverandører er alltid en stor fordel, sier Arne Jensen i Peab Anlegg, som også benytter anledningen til å skryte av tålmodige naboer.

Fullføringen av Moelvkrysset er den siste anleggsentreprisen på utbyggingen av E6 mellom Kolomoen og Moelv.

Nye Veier arbeider nå med planlegging av de neste etappene på E6 gjennom fra Moelv til Øyer og Øyer til Otta.

Bergsprengningsleder Jan Erik Neergård i Hæhre Entreprenør fyrer her av av sin 300. salve i Åstunnelen.
Les også

Én million kilo sprengstoff gikk med for å lage hull til ny E6-tunnel

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.