KRAFT

Journalist blir småkraftsjef

 

VIKTIG: - Vi må holde trykket på de etablerte sakene, sier påtroppende leder i Småkraftforeningen, Knut Olav Tveit.
VIKTIG: - Vi må holde trykket på de etablerte sakene, sier påtroppende leder i Småkraftforeningen, Knut Olav Tveit. Bilde: Småkraftforeningen
11. des. 2012 - 11:40

Småkraftforeninga har ansatt Knut Olav Tveit som ny daglig leder.

– Jeg går til dette med ydmykhet og noen sommerfugler i magen, men tenker at det blir utrolig spennende og gøy å jobbe med en næring som det er så veldig mye positivt ved, sier Tveit til Teknisk Ukeblad.

Personlig engasjement

Fortsatt jobber han som journalist i MandagMorgen, men 1. mars neste år begynner han i Småkraftforeninga.

Tveit er utdannet siviløkonom fra NHH og har journalistutdanning fra Høgskolesenteret i Rogaland.  Han har arbeidet som journalist i NRK og VG.

– Jeg har arbeidet mye med energi og klima i MandagMorgen og har her et personlig engasjement. Jeg mener at småkraft definitivt er en del av klimaløsningen, for å forhindre global oppvarming. I tillegg er småkraft lokal verdiskapning av beste merke.

Les også:

Småkraftforeninga mister lederen

Høyre og Frp vil gjøre småkraft mer lønnsomt  

Nett og konsesjon

Tveit har vært informasjonsdirektør i Akershus Energi og kommunikasjonsdirektør i NHO-foreningen Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening.

– Jeg har alltid sett tilbake på tiden i Akershus Energi med glede og har hatt i bakhode at en eller annen gang skal jeg tilbake til kraftbransjen, sier Tveit.

Han understreker at det er mye han vil lese seg opp på før han vil komme med de store erklæringene for Småkraftforeninga.

– Men vi må holde trykket på de etablerte sakene. Vi trenger et oppdatert og velfungerende nett. Det er også viktig å få ned tiden på konsesjonsbehandlingen. Det vet jeg at NVE også vil og har jobbet mye med, men det er viktig å holde trykket på nett og konsesjon. Vi må sørge for at det blir gjennomført på en god måte.

Brakstart

En av Tveits første oppgavene Småkraftdagane 2013 i Bergen, som finner sted i mars.

– Småkraftdagane 2013 i Bergen blir veldig viktig for meg, da får jeg treffe både leverandører, politikere og våre egne medlemmer. Jeg satser på at det blir en brakstart på min karriere i foreninga.

Småkraftforeninga representerer de som eier småkraftressurser, har bygd ut eller ønsker å bygge ut, eller har spesiell interesse for småkraftnæringen. Foreningen har 600 medlemmer og rundt 250 kraftverk i drift.

Les også:

Småkraft er verst for miljøet

– Mange cowboyer som bryter konsesjonen  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.