OLJE OG GASS

Jomfrustup for turbolivbåt

Mona StrandeMona StrandeJournalist
12. juni 2009 - 15:36

Umoe Schat-Hardings nye stolthet - FF 1200 - er større, tyngre og mer strømlinjeformet enn noen stuplivbåt de har produsert tidligere. Selv mener selskapet at de har laget verdens sikreste livbåt.

Kraftmotorer

Den har plass til 70 personer, og tåler dropp fra 33 meter fra offshoreinstallasjoner under ekstreme værforhold. I tillegg har den motorer som i følge selskapet er tre ganger så kraftige som andre motorer brukt på norsk sokkel de siste ti årene.

Schat-Harding mener livbåten skal sette en helt ny standard for offshoresikkerhet. Derfor var de svært fornøyde etter at prototypen klarte seg utmerket i sitt første stupforsøk ved selskapets hovedkontor i Rosendal i Kvinnherad.

Klart for produksjon

- Vi så tidlig at det var nødvendig å designe en helt ny livbåt for å tilfredstille de nye sikkerhetskravene, og resultatene fra modelltestingene våre viser at det er den sikreste livbåten vi har utviklet noensinne. Etter å ha arbeidet med å realisere FF1200 i flere år er dette en stor dag for oss i Umoe Schat-Harding. Å se båten stupe for første gang gjør meg stolt over det vi har fått til, sier administrerende direktør Ove Røssland i Umoe Schat-Harding i en pressemelding.

Utviklingen av FF 1200 har hatt høy prioritet i selskapet, og samtidig med bilder fra det viktige jomfrustupet, offentliggjør de avtaler for leveranser:

Både British Petroleum (BP) og Talisman har bestilt FF 1200, og den første båten skal leveres til Talismans Yme-prosjekt på Egersundbanken allerede i tredje kvartal i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.