Johs. J. Syltern ble Årets lærebedrift

Halvparten av maskinførerne har vært bedriftens egne lærlinger.

Øystein Syltern i Johs. J. Syltern (tv.) og kunnskapsminister Jan Tore Sanner under utdelingen.
Øystein Syltern i Johs. J. Syltern (tv.) og kunnskapsminister Jan Tore Sanner under utdelingen. Foto: Bjørn Olav Amundsen
23. jan. 2019 - 16:26

– Et klokt valg, sa Øystein Syltern spøkefullt under Arctic Entrepreneur, da det var klart at firmaet var kåret til Årets lærebedrift for 2018.

– Neida, det er flere kompetente kolleger som gjerne kunne fått prisen, sa Syltern. Trøndelagsfirmaet har siden år 2000 tatt inn cirka 90 lærlinger. Nå har bedriften flere maskinførere som den har lært opp selv enn de som kommer utenfra.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (nr 2 fv.) deler ut kake til vinnerbedriften og Øystein Syltern (nr 3 fv.). Helt tv. lærling Ole Askim, som samtidig fikk nøkkelen til en ny Cat 326. Helt th. Jesper Haugsnes, som ble lovet ny skiftnøkkel… <i>Foto:  Bjørn Olav Amundsen</i>
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (nr 2 fv.) deler ut kake til vinnerbedriften og Øystein Syltern (nr 3 fv.). Helt tv. lærling Ole Askim, som samtidig fikk nøkkelen til en ny Cat 326. Helt th. Jesper Haugsnes, som ble lovet ny skiftnøkkel… Foto:  Bjørn Olav Amundsen

Samtidig passet Øystein Syltern på å overlevere nøkkelen til en splitter ny Cat 326 til lærling Ole Askim, som under lunsjen hadde klaget litt på at 326’en han kjørte hadde gått 11.500 timer. Lærlingekollega Jesper Haugsnes «skulle få en ny skiftnøkkel,» sa Syltern, og som Haugsnes smilende kommenterte til Våre Veger: – Jeg håper det er en veldig bra en!

Langsiktig og målrettet

Juryens begrunnelse for å gi prisen til Syltern: Bedriften har jobbet langsiktig og målrettet med fagopplæring. I mer enn 20 år har mer enn ti prosent av staben i firmaet vært lærlinger. Samtidig har Syltern tatt samfunnsansvar og rekruttert fra nærområdet, og dessuten vist et stort engasjement for lokal utvikling i fagopplæring.  

Prisen ble delt ut av kunnskapsminister Jan Tore Sanner.

– Yrkesfagene skal løftes, sa Sanner.

– Det er en utfordring at yrkesfagene av og til møtes med fordummende holdninger. Men det er viktig og riktig å satse på fagbrev. Takk for jobben dere i bransjen gjør, sa statsråden til forsamlingen.

Seks nominerte

De seks nominerte til prisen:

  • Horne Maskin
  • Pon Equipment region nord
  • Kjeldaas
  • Veflen Entreprenør
  • Johs. J. Syltern
  • Nordbø Maskin
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.