BLOG

Jobs tror Google lyver

Apple-keiser Steve Jobs benyttet under gårsdagens lansering anledningen til å så tvil om hvor mange Android-telefoner som faktisk selges. Bakgrunnen er at Googles Eric Schmidt i august sa at Google aktiverer over 200 000 Android-telefoner hver dag. Det vil si at over 200 000 nye Android-telefoner registerer seg på Googles tjenere daglig, og at det selges minst så mange Android-telefoner daglig.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. sep. 2010 - 13:10

Men Jobs tror ikke på dette tallet. Han fortalte tilhørerne at Apple tror dette tallet inkluderer oppgraderinger. Altså at en Android-telefon telles på nytt når den har fått en ny versjon av Android-operativsystemet.

Relatert:

iPhone 4 får HDR-fotografering » 

De beste nyhetene i Android 2.2 » 

Fem Android-programmer du ikke trenger »

Jobs sa ikke direkte at Google var løgnere, men når du sier "vi tror noen av våre venner teller oppgraderinger i sine numre" er du rimelig direkte. Han benyttet anledningen til å annonsere at det aktiveres over 230 000 nye iOS-enheter daglig (altså iPhone, iPod Touch og iPad), og at Apple mener de ligger foran alle konkurrenter.

Google tar ikke Jobs uttallelser så tungt. Overfor Fortune.com sier en Google-representant at tallet ikke inkluderer oppgraderinger. I tillegg er "over 200 000" bare en del av det faktiske antallet solgte Android-telefoner, da det ikke inkluderer telefoner som ikke benytter seg av Google-tjenester. 

Hvem snakker sant? Og spiller det egentlig noen rolle?

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Fortune.com

Mer Steve Jobs-moro: "If irony was made out of strawberries, we'd all be drinking a lot of smoothies right now" »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.