BYGG

Jimmy Bengtsson utnevnt til konsernsjef i Veidekke

Arne Giske trer av etter eget ønske.

Jimmy Bengtsson kom til Veidekke da selskapet kjøpte opp Arcona. TIdligere var han i Skanska.
Jimmy Bengtsson kom til Veidekke da selskapet kjøpte opp Arcona. TIdligere var han i Skanska. Foto: Veidekke
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
23. mai 2019 - 09:52

Jimmy Bengtsson (52) etterfølger Arne Giske, som har besluttet å tre tilbake etter seks år som konsernsjef. Bengtsson starter i sin nye rolle i Veidekke 1. september 2019, skrive selskapet i en pressemelding.

– Etter en samlet vurdering har jeg kommet til at tiden er inne for å overlate stafettpinnen til nye krefter. Endring og fornyelse er helt essensielt for enhver organisasjon. Jimmy er en svært kompetent og dyktig leder, kommenterer Arne Giske i meldingen.

Jimmy Bengtsson er i dag administrerende direktør for den svenske entreprenørvirksomheten og konserndirektør i Veidekke, i tillegg til å være landssjef i Sverige, en posisjon han har hatt siden 2016.

Var lenge i Skanska

Bengtsson har jobbet hele sin yrkesaktive karriere i bygg- og anleggsbransjen og var fra 2007 leder av Arcona, som ble kjøpt av Veidekke i 2013. Før dette hadde Bengtsson en lang karriere bak seg i Skanska i Sverige.

Les også

Veidekke leverer gode resultater: Betaler hele overskuddet i utbytte

–  Veidekke har alt som skal til for å kunne utnytte en utfordrende situasjon for å komme tilbake, sterkere og mer konkurransedyktig, sier Jimmy Bengtsson.

Han har mer enn 30 års erfaring fra bygg- og anleggsbransjen.

– Jimmy har det som trengs for å styrke Veidekkes posisjon som en av Skandinavias største og ledende entreprenører og eiendomsutviklere, sier Veidekkes styreleder Svein Richard Brandtzæg.

Har vokst under Giske

Han benytter anledningen til å takk av Arne Giske, som var økonomidirektør og leder for Veidekkes eiendomsvirksomheter før han ble konsernsjef.

– Jeg vil takke Arne Giske for hans store innsats for Veidekke de siste seks årene. Veidekke har vokst til en virksomhet med et tydelig skandinavisk fotavtrykk under hans ledelse, sier Brandtzæg.

Veidekkes omsetning har økt fra 20 milliarder kroner til 36 milliarder kroner under Arne Giskes ledelse. Antall ansatte har økt fra 6250 til over 8500. Børsverdien har økt fra 5,8  til 11,4 milliarder kroner. Antallet alvorlige ulykker er halvert i Giskes periode.

Snøbrøyting, fv 520, Hellandsbygd i Sauda, februar 2020
Les også

Disse tre vil brøyte fylkesveiene rundt Voss

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.