SAMFERDSEL

Jernbanetilsynet: – Follobanen ble testet godt nok før åpning

Det er ikke identifisert mangler når det gjelder testkjøring av Follobanen, skriver Jernbanetilsynet i en rapport.

– Det er vår erfaring at Bane Nor gjennomfører tilstrekkelig testing til å ivareta sikkerheten før anlegg settes i drift, og vi har ikke identifisert mangler på dette området, skriver Jernbanetilsynet i en rapport.
– Det er vår erfaring at Bane Nor gjennomfører tilstrekkelig testing til å ivareta sikkerheten før anlegg settes i drift, og vi har ikke identifisert mangler på dette området, skriver Jernbanetilsynet i en rapport. Foto: Eirik Helland Urke
17. jan. 2023 - 11:16

– Det er vår erfaring at Bane Nor gjennomfører tilstrekkelig testing til å ivareta sikkerheten før anlegg settes i drift, og vi har ikke identifisert mangler på dette området, skriver tilsynet i en rapport.

Der kommer de med en kort redegjørelse til Samferdselsdepartementet angående hvordan de har vurdert sikkerhetskravene på Follobanen, som nylig ble stengt kort tid etter åpningen.

– Regelverket stiller ikke krav til testing utover det som er nødvendig for å bevise at sikkerheten er ivaretatt, skriver tilsynet videre.

Prestisjeprosjektet med en prislapp på mer enn 36 milliarder kroner ble åpnet 11. desember, men måtte stenges etter få dager. Flere feil, brann eller varmgang er oppdaget i anlegget.

Boligpartner har holdt det gående i over 30 år, men nå er det slutt.
Les også

Boligprodusent er konkurs

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.