SAMFERDSEL

Jernbanesporet skal ikke lenger dele Drammen i to

I et helt år har seks personer jobbet med å planlegge hva som skal skje hver time av døgnet de seks ukene togstasjonen i Drammen skal holde stengt.

Løsmassetunnelen og kulverten er bygget midt i et boligområde på Danvik i Drammen. De 20 nærmeste eneboligene er fraflyttet og kjøpt opp av Bane Nor i forbindelse med arbeidet.
Løsmassetunnelen og kulverten er bygget midt i et boligområde på Danvik i Drammen. De 20 nærmeste eneboligene er fraflyttet og kjøpt opp av Bane Nor i forbindelse med arbeidet. Foto: Mari Gisvold Solberg

Drammen, mars 2020: Hanne Stormo tar et skritt tilbake og venter etter å ha banket på døren til det hvite trehuset. Bak henne dundrer tre store lastebiler fylt med pukk forbi innkjørselen til den ærverdige eneboligen på Danvik i Drammen. Selv om det er tidlig på formiddagen, hører hun barn som leker på innsiden av døren. Når den åpnes, presenterer hun seg og spør hvordan de opplever dagene hjemme med barna nå som Norge er stengt ned, med sprengningsarbeidet som pågår og all massetransporten i gata utenfor huset. 

Les mer om: