BLOG

Jeg hater sære plugger

Å ha en telefon med en ikke-standard tilkobling er noe herk. Før var dette heller regelen enn unntaket, men de siste årene har alle mobilprodusenter (med unntak av Apple) gått fra spesialplugger til standard USB-tilkobling. Fordelen med dette er at du ikke trenger å tenke på å ta med deg laderen din i tilfelle du må lade telefonen. Du kan enkelt og greit lade telefonen fra PC-en med en vanlig USB-kabel, eller låne laderen til noen andre. Å huske å ta med seg kabelen eller laderen er derfor noe i alle fall jeg har sluttet med.

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. nov. 2010 - 16:15

Men så kom Samsung med sin Galaxy Tab. Den er tom for strøm, og jeg har glemt laderen hos noen jeg var på besøk hos. Her sitter jeg med intet mindre enn fire mobilladere med USB-tilkobling, og et ukjent antall USB-kabler til PC-en. Men får jeg ladet Galaxy Tab? Nope.

Samsung har valgt å gå for en tilkobling som er mistenkelig lik den Apple bruker (men de passer ikke med hverandre - jeg har prøvd). Så her sitter man som en tulling med flatt batteri og ingen mulighet for å lade.

Jeg forstår selvsagt at Samsung har valgt å gå for en slik tilkobling fordi det åpner for tilleggsutstyr som dokkingstasjoner, TV-utganger og annet.

Men hvorfor kan de ikke ha en helt vanlig micro-USB-tilkobling i tillegg?

Dette føles definitivt som et steg tilbake. 

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.