MOTOR

Island kan få bilfabrikk

12. nov. 2009 - 15:28

Det opplyser Reva i en pressemelding i forbindelse med at elbilprodusenten i dag har tegnet forhandleravtale med det islandske investeringsselskapet Northern Lights Energy (NLE).

Europeisk fabrikk

– Vi vurderer også å sette opp vår europeiske produksjonslinje på Island, skriver Reva.

Selskapet er i ferd med å sluttføre arbeidet på den klimavennlige fabrikken hjemme i Bangalore. Dette anlegget har imidlertid en kapasitet på kun 30.000 biler i året. Og Reva har større ambisjoner enn som så med elbilen NXR som lanseres neste år.

Les sakene: Skal eksportere elbilfabrikker

Dette koster nye Reva

Har Tesla fra før

I første omgang er det altså en distribusjonsavtale som er tegnet med NLE på Island.

Dette selskapet har flere miljøprosjekter på gang, blant annet å bygge en ladeinfrastruktur som dekker hele øya innen 2012. Da trengs det også elbiler. Datterselskapet Þytur er fra før forhandler for amerikanske Tesla Motors.

Island i tet

NLE-direktør Sighvatur Lárusson sier at de i tillegg jobber med flere selskaper i Danmark og Finland som konverterer konvensjonelle biler til eldrift.

– Målet er at Island skal være i teten av land som bruker fornybar energi til persontransport og bevege oss vekk fra olje. Det vil vi både spare milliarder av kroner på og dessuten redusere de 680.000 tonnene CO2 som slippes ut årlig av islandske personbiler, sier Lárusson.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.