OFFSHORE

Irsk gass med norsk produksjon

Feltet Corrib ligger 70 kilometer utenfor vestkysten av Irland. Kontrakten er verdt 280 millioner kroner.

– Dette er en god mulighet for oss til å komme inn i det irske energimarkedet og med norsk teknologi og utstyr sikre drift og produksjon fra nye naturgasskilder, uttaler president R. Rasmus Sunde i ABB Offshore Systems i en pressemelding.

ABB skal stå for prosjektering, innkjøp, fabrikasjon og uttesting av undervannsutstyret, samt det landutstyret som blir knyttet til leveransen. Dette inkluderer prosjektledelse, prosjektering og levering av manifold- og sikkerhetssystemer, kontrollsystem, undervannstrær, oppkoblingsutstyr, intervensjonsutstyr, samt assistanse i forbindelse med testing og installasjon.

Delleveranse til Stavanger og Oslo

Brønntrær og kontrollmoduler blir levert fra ABB i England og Skottland, men også ABB i Stavanger og Oslo får en større rolle i prosjektet. Der arbeider de nå med en delleveranse verdt 70 millioner kroner. Denne skal leveres 11. februar 2002.

ABB Norge skal levere produksjonsmanifold og strukturen som skal beskytte mot trål til både produksjonsmanifolden og de fem satelittbrønnene. I oppstarten er nå 25 personer engasjert i prosjekteringsarbeidet.

Corrib er et naturgassfelt som blir bygd ut på 350 meters havdyp av Enterprise Energy Ireland Limited, sammen med partnerne Statoil og Marathon. Gassen fra Corrib-feltet vil gjennom undervannsanlegget bli ført inn til en landbasert terminal og når gassen blir solgt i 2003 vil denne bli en stor bidragsyter til det irske gassnettet. Det er forventet at fem brønner vil være operative ved oppstart. Systemet ABB skal levere vil bli laget for å håndtere opp til åtte brønner.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.