MOBIL

iPhone-laderen kan bli altfor varm

Apple ber om å få bytte iPhone-laderen din

Laderen som ble levert med iPhone 3GS, 4 og 4S trekkes tilbake på grunn av brannfare.
Laderen som ble levert med iPhone 3GS, 4 og 4S trekkes tilbake på grunn av brannfare. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
13. juni 2014 - 13:53

Om du har kjøpt en iPhone-lader mellom oktober 2009 og september 2012, eller kjøpt en iPhone 3GS, iPhone 4 eller iPhone 4S, kan det være lurt å ta en nærmere titt på laderen.

Sikkerhetsrisiko

Apple ønsker nemlig å få tilbake disse laderne, og bytte dem ut med nye. Grunnen er ifølge Apple at «i svært sjeldne tilfeller så kan Apples 5W europeiske USB-strømforsyningsenhet bli overopphetet og utgjøre en sikkerhetsrisiko». Eller begynne å brenne, slik vi tolker det.

I en uttalelse skriver Apple at du må slutte å bruke laderen, kjøpe ny eller lade mobilen fra PC-en din til du har fått en ny lader.

Derfor bytter de ut alle laderne med en ny uten annen kostnad for deg enn at du trenger å komme deg til en av deres tjenesteleverandører. Fra 18. juni kan du også gå innom butikken til en av mobiloperatørene de samarbeider med for å bytte.

LES OGSÅ: EU vil tvinge Apple over på USB

Sjekk modellnummeret

Du kan enkelt undersøke om din lader er omfattet, ved å se på modellnummeret. Dette finner du på stikkontaktsiden av laderen. Det er modell A1300 som berøres. Denne skal byttes ut med modell A1400, som er praktisk talt identisk.

Det er imidlertid ikke bare å raske med seg ladere du har liggende og få nye.

Apple krever nemlig også at du har med deg iPhonen laderen ble levert med, slik at de kan sjekke at dette faktisk er laderen den ble levert med.

LES OGSÅ: Slik får du maksimalt ut av mobilbatteriet

Kontakt Apple

Om du har kjøpt denne laderen uten telefon, må du kontakte Apples kundestøtte. Det samme gjelder om du har kjøpt en lader på grunn av det aktuelle problemet.

Du kan lese mer om tilbakekallingsprosessen hos Apple. Der finner du en oversikt over hvilke butikker og verksteder som kan bytte ut laderen din.

Dette er for øvrig ikke første gangen Apple tilbakekaller på grunn av brannfare. I 2006 måtte de tilbakekalle 1,8 millioner PC-batterier etter at de hadde brukt battericeller produsert av Sony.

Du kan sjekke om din lader er omfattet av tilbakekallingen ved å se på serienummeret og CE-merket på undersiden. Har du en Model A1300 skal den byttes. Model A1400 er i orden.
Du kan sjekke om din lader er omfattet av tilbakekallingen ved å se på serienummeret og CE-merket på undersiden. Har du en Model A1300 skal den byttes. Model A1400 er i orden. Apple
LES OGSÅ:

10 smarte dingser til mobilen din

Med iZettle blir mobilen en kortterminal

Nå får du Opera Coast på iPhone

Nokia trekker kart-app fra iOS

Dette geniale tastaturet har blitt gratis  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.