T2

iPhone-brukerne mest lojale

iPhone-brukerne har størst sannsynlighet til å holde seg til mobilmerket sitt, skal vi tro en undersøkelse fra EPSI Norge.
iPhone-brukerne har størst sannsynlighet til å holde seg til mobilmerket sitt, skal vi tro en undersøkelse fra EPSI Norge. Bilde: Jørgen Skjelsbæk
Stein Jarle Olsen
28. jan. 2011 - 09:57

Apples mobiltelefonkunder er de klart mest fornøyde, viser en tilfredshetsundersøkelse fra ratingtjenesten EPSI Norge.

Godt fornøyde

Selskapet har spurt 1200 tilfeldig utvalgte personer, og Apple scorer 87 av 100 på tilfredshet. Også HTC scorer bra, med 80 av 100.

Videre følger Samsung med 74 og Nokia og Sony Ericsson med 73 hver, noe EPSI mener tyder på at nordmenn generelt er godt fornøyde med sine mobiltelefoner.

Apple-menigheten er lojale

Studien viser også at iPhone-brukere har størst sannsynlighet for å velge iPhone på nytt om de skulle kjøpe ny mobiltelefon, med en score på 85 av 100.

Også her scorer HTC nest best, med 78, med Nokia på 75 og Sony Ericsson på 72.

Ned

Klart minst lojalitet blant de store merkene har Samsung, med 62. Det er imidlertid litt frem fra fjorårets undersøkelse, da Samsung scoret 59 på lojalitet.

– Mens Apple kan vise til en positiv utvikling fra 2009, så må Nokia og Sony Ericsson derimot registrere en negativ utvikling fra de to foregående målingene, sier daglig leder i EPSI Fredrik Høst i en melding.

Nokia scoret 78 i fjor, Sony Ericsson 74.

Les også: – Meget begrenset iPhone-tilgang

Dette bruker mobilsurferne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.